Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikša Stančić

Nikša Stančić : Izabrani radovi

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 03/2022.
  • 442 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538281617
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nikša Stančić, povjesničar, akademik HAZU, autor je niza knjige i tekstova o hrvatskoj povijesti 19. stoljeća. Knjiga "Nikša Stančić : Izabrani radovi" sadrži opsežnu biografiju, osvrt na historiografsku djelatnost i radove te bibliografiju povjesničara.

Na jednom su mjestu sabrani njegovi odabrani, najvažniji i temeljni radovi. To će svima koji se bave hrvatskom poviješću 19. stoljeća, napose s područja nacionalno-integracijske problematike, biti stalnom i sigurnom referencom, neizbježnom u daljnjem produbljivanju i obrađivanju ovih i drugih, s ovima povezanih tema, primjerice hrvatskoga narodnog preporoda te tema iz hrvatske političke i kulturne povijesti 19. stoljeća.


Ovom knjigom nakladnička kuća Srednja Europa započinje seriju knjiga, novi bibliotečni niz o piscima hrvatske povijesti u kojemu će biti predstavljeni najznačajniji hrvatski povjesničari 20. stoljeća.

U pripremi knjige sudjelovao je sam autor, akademik Nikša Stančić, dok je glavni urednik i pokretač biblioteke prof. dr. sc. Damir Agičić, redoviti profesor moderne i suvremene hrvatske i svjetske povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –