Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Janusz Korczak

Kako je teško biti kralj

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Ilustracije: Iwona Chmielewska
  • 10/2022.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538281570
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Kako je teško biti kralj" nastala je s osloncem na izabrane dijelove knjige Janusa Korczaka "Kralj Matko Prvi" u kojoj dječak, kralj Matko Prvi, pokušava naći odgovore na pitanja je li lako vladati, zašto i kako se to radi, što su reforme i koliko koštaju, uspijevaju li uvijek – ta i brojna slična pitanja postavlja na primjeru mladoga kralja koji je morao preuzeti vlast kao dijete.

U knjizi "Kako je teško biti kralj", s izvrsnim ilustracijama Iwone Chmielewske, autor zajedno s djecom razmišlja koje su poteškoće i odgovornosti vezane uz izvršavanje vlasti. Na neka od njih nije lako dati odgovore. Janus Korcak zalagao se za poštivanje dječjih prava, smatrao ih je jednakopravnim stanovnicima i sudionicima društvenog života. U ovoj ih knjizi poziva da razmisle što učiniti kako bi svijet bio bolji.

Knjiga je poticajna za dječji razvoj jer im ukazuje da je njihovo mišljenje važno, da se treba truditi stvari činiti boljima te da i oni mogu biti "ministri, putnici, pisci…".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –