Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tihomir Horvat

Penjači

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 03/2023.
  • 317 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538281839
  • Cijena: 17.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pripovijetke Tihomira Horvata govore o prepoznatljivim ljudskim sudbinama, prikazuju da su životi i sudbine "malih običnih ljudi" i te kako vrijedni pripovijedanja. Potiču na razmišljanje i šalju jasnu poruku kako je samo iskren i zdrav suodnos sa sobom, svojom okolinom i svijetom jedini i pravi put kojim se postaje "penjač" u potrazi za smislom života.

Horvatova zbirka pripovijedaka "Penjači", posvećena uspomeni na književnika Jozu Vrkića, sadrži 18 pripovijedaka.


Junaci su pomirljivi,cijene dobrotu, ne zatajuju sebe i bližnje, znaju kako treba doći do stanja i odnosa u kojem ćemo moći “ostati svojima”. Teme Horvatovih pripovijedaka preuzete su iz naših blizina, dokazuju nam da su i naše biografije vrijedne smirenog pripovijedanja.
Julijana Matanović

Tihomir Horvat (Zagreb, 1946) je nagrađivani hrvatski književnik koji piše za djecu i odrasle. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za dječja izdanja (uvršten u lektiru, Nagrada Grigor Vitez, Nagrada Mato Lovrak…) i pripovijetke (nagrade za kratke priče – Večernji list, Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima, 'Serra priče' DHK i 'Serra društva'…), od kojih je dio objavljen u zbirki pripovijedaka "Penjači".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –