Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Ferdinand Drucker

Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Drucknera

  • Nakladnik: M.E.P. Consult
  • Prijevod: Mira Armour, Goran Tudor
  • 11/2005.
  • 298, tvrdi uvez
  • ISBN 9536807246
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Najvažnije o menadžmentu" ("The Essential Drucker") daje presjek najvažnijih dijelova iz 15 poznatih Druckerovih knjiga od 1942 do 2001. godine. O tome kako je nastala "knjiga o svim Druckerovom knjigama“, Drucker sam u predgovoru kaže:

Knjiga "The Essential Drucker" ima dvije svrhe. Prvo, nadam se, da nudi koherentan i prilično sveobuhvatan uvod u menadžment. Drugo, knjiga daje pregled mojih radova o menadžmentu, pa time i omogućava odgovor na pitanje koje moji izdavači, a i ja sam, neprestano ponavljamo: "Koje Druckerovo djelo je najbolje pročitati prvo?“, "Koja od njegovih knjiga daje osnovu?“. Atsuko Ueda, moj dugugdišnji prijatelj iz Japana, prvi je došao na ideju da se objavi jedno ovakvo djelo. On je sam jedan od najvećih mislilaca i autora japanskog menadžmenta... Preveo je mnoge moje knjige na japanski i zahvaljujući njemu pojavila su se mnoga japanska izdanja. Otuda se može reći da je u potpunosti upoznat sa mojim radom i slobodno mogu reći da ga poznaje i bolje od mene. Tražeći odgovor na pitanje "što prvo čitati“, Atsuko je ponovno izučio cijeli moj opus i iz njega odabrao najrelevantnija poglavlja i spojio ih tako da se čitatelju čini da je knjiga napisana kao jedan cjeloviti tekst. Tako su u Japanu, 2000. godine, tiskana tri toma osnova Druckerove misli u 57 poglavlja koja su doživjela ogroman uspjeh. Druga, skraćena verzija, koju zapadni menadžeri više vole (27 poglavlja), pojavila se u SAD 2001. godine...
Peter Drucker

Peter Drucker je guru i otac menadžmenta u svijetu. Napisao je 40 knjiga koje su prevedene na 30 jezika. Za života je dobio sedam godišnjih nagrada časopisa Harvard Business Rewiev. Od 2002., Fakultet za menadžment u Claremontu nosi njegovo ime. Drucker je jasno i vizionarski ukazivao na bitne procese u upravljanju, gospodarstvu i društvu uopće. Njegovi stavovi i preporuke o menadžementu i rukovođenju, vođenju biznisa, snalaženju u mileniju promjena... vodilja su svim menadžerima i šefovima svijeta, i kao takvi, utjecali su na razvoj modernog menadžmenta i biznisa proteklih desetljeća uopće. Rođen 1909, u odličnoj formi, piše, predaje, savjetuje, podučava i dan danas, u 98. godini života.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –