Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branko Parać

Poduzetničko računovodstvo i financijsko izvještavanje

  • Nakladnik: M.E.P. Consult
  • Nakladnik: Visoka škola za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti "Baltazar Adam Krčelić"
  • 01/2008.
  • 319 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536807338
  • Cijena: 30.13 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svrha knjige "Poduzetničko računovodstvo i financijsko izvještavanje" jest prikazati temeljne elemente poduzetničkog računovodstva u funkciji financijskog izvještavanja, te olakšati "čitanje" i interpretaciju elemenata financijskih izvještaja. Predmetno područje prošireno je nizom dodatnih tema, opisom i prikazom karakterističnih knjigovodstvenih događaja, s primarnom svrhom da student razumije njihov sadržaj i konačni učinak na elemente poslovanja i financijsko stanje poduzetnika. U okviru posebnog dijela rada daju se objašnjenja sustava financijskog izvješćivanja poduzetnika, s posebnim opisom i naglaskom na elemente financijskih izvještaja.

Sadržaj knjige je podijeljen u nekoliko cjelina:

- uvodna objašnjenja i pojmovno određenje računovodstva,
- model i neki elementi financijskog knjigovodstva,
- koncepcija financijskog izvještavanja, uz objašnjenje pojedinih elemenata financijskih izvještaja,
- pojam, svrha i temeljna obilježja revizije financijskih izvještaja,
- utvrđivanje financijskih izvještaja, uz donošenje popratnih odluka,
- dopunski izvještaji o poslovanju i financijskom stanju trgovačkih društava.

«Djelo na metodički i pregledan način predočuje temeljnu građu računovodstva i završni proizvod tog procesa - financijske izvještaje. Autor na vrlo prihvatljiv način uvodi čitatelja u sustav knjigovodstvenih računa i obuhvaćanja pojedinih poslovnih događaja, radi njihova bilježenja, grupiranja, obračunavanja i prikazivanja u financijskih izvještajima. Autor također uvodi i u temeljne postupke revizije tih izvještaja, što bitno upotpunjuje poznavanje cjelokupnog procesa poslova pripreme i izrade financijskih izvještaja za korisnike unutar poslovnog subjekata, te za vanjske korisnike.

Rad je usklađen s najnovijim promjenama nastalima u institucionalnom okviru, koji Hrvatska provodi sukladno direktivama Europske unije, tako da pruža uvid u danas vladajuću suvremenu teoriju i praksu u zemljama razvijenog Zapada. Izložena tematika uspješno spaja računovodstvenu teoriju i praksu, tako da će svima onima koji usvajaju znanje iz poslovne ekonomije i menadžmenta omogućiti spoznajne razine ciljeva i svrhe računovodstva i financijskog izvješćivanja za potrebe poslovnih subjekata». (dr. sc. Vlado Brkanić)

***

Mr. sc. Branko Parać je ovlašteni revizor, direktor i partner u revizorskoj tvrtki Progres-Revizija d.o.o. iz Zagreba. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojemu je završio i poslijediplomski znanstveni studij 1985. godine. Autor je više desetaka stručnih članaka, objavljenih u stručnim časopisima i zbornicima radova, koautor šest knjiga iz područja računovodstva, financijskog izvještavanja i oporezivanja, te sudionik niza stručnih seminara iz predmetnog područja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –