Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fannie Flagg

Sreća ispod duge

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 05/2006.
  • 527 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532230688
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vrijeme zbivanja je od 1946. do 2000. godine. Mjesto zbivanja je Elmwood Springs u Missouriju. Drugi svjetski rat je završio. U središtu romana je obitelj Smith: majka Dorothy svakodnevno vodi radio-emisiju iz dnevnog boravka - za slušateljstvo širom države - i prepričava dogodovštine vragolastog sina Bobbyja i kćeri adolescentice, Anne Lee te sa svojim slušateljicama izmjenjuje kuharske recepte. Otac je jedini mjesni ljekarnik i zna sve što stanovnici žele sakriti. Zato je u zajednici kao što je njihova teško sačuvati tajne, ali život nije savršen pa čak i Dorothy ima duboko skrivenu tragediju.

U njihove živote dolaze članovi obitelji Oatman, izvođači bjelačkog južnjačkog gospela, koji stižu na konvenciju farmaceuta i zapanje sve nazočne. A tu je i Hamm Sparks, fantastičan trgovac kojeg svi vole i svi mu vjeruju; zatim Charlie Fowler, kralj peradi, koji vidi budućnost u kartonskim kutijama, kao i obilje drugih, nezaboravnih likova. Da se i ne spominje nova novcata kafeterija Tri praščića, čije ružičasto neonsko prase baca sjaj na glavnu ulicu i osvjetljava budućnost...

"Sreća ispod duge" nova je uspješnica autorice slavnih "Pohanih zelenih rajčica". Baš kao i u tom romanu i ovdje će vas dočekati hrpa živopisnih likova, duhovitih situacija i osmijeh vam zacijelo neće silaziti s lica. Fannie Flagg piše romane prepune optimizma i vjere u život, pa čak i onda kad prilike njezinim junacima ne idu na ruku. Na hrvatski su joj do sad prevedeni romani "Pohane zelene rajčice" i "Daisy Fay i čudotvorac" a roman "Sreća ispod duge" s engleskog je prevela Patricija Vodopija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –