Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fannie Flagg

Još te sanjam

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 11/2013.
  • 348 str., meki uvez
  • ISBN 9789531415026
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Fannie Flagg se vraća! I to s romanom „Još te sanjam“ koji kroz humorom ispisanu priču uvodi u nered na ulicama Birminghama i Alabame, te isprepliće prošlost, sadašnjost i budućnost.

Svatko tko je upoznao Maggie Fortenberry mogao bi pomisliti kako je njezin život savršen, a ona sretna žena. Lijepa je, šarmantna i uspješna u poslu, baš kao što bi čovjek očekivao od nekadašnje Miss Alabame. Ali zapravo, Maggie je nesretna da nesretnija ne može biti. Ona, naime, smatra da je odavno trebala biti okružena djecom, odanim suprugom i kućnim ljubimcima. Ali, pogrešna veza s oženjenim muškarcem odvela ju je drugim putem.

Umjesto ostvarenja vlastitoga sna, ona za život zarađuje prodajući taj san drugima. Radi kao agentica za prodaju nekretnina, a tom je poslu krenulo nizbrdo. Zato Maggie smišlja savršen plan kako da sve okonča, kako da nestane. I kad sve bude spremno za taj važan čin, jedno neočekivano otkriće za drugim poremetit će joj planove. Nakratko? Ili zauvijek?

Maggie će naučiti vrijednu lekciju o prirodi prijateljstva, izazovima moderna života i opasnostima nemogućih snova. Ujedno će spoznati da svi, živi i mrtvi, imaju barem jednu malu tajnu koja se otkrije pa makar i za stotinu godina…

***

Fannie Flagg proslavila se romanom „Pohane zelene rajčice“, a na hrvatski su joj jezik prevedeni i romani „Sreća ispod duge“, „Daisy Fay i čudotvorac“ i „Dobro došla na svijet djevojčice“.

Roman „Još te sanjam“ donosi sve ono što su čitatelji zavoljeli kod ove autorice: njezinu ljudsku toplinu, pripovjedački dar i spoznaju da su najbolje stvari u životu zapravo sitnice, da su nadohvat ruke, ali da nam treba jako mnogo vremena da ih primijetimo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –