Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Henry Rollins

Upadaj u kombi : Na putu s Black Flagom

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • Prijevod: Ivan Sršen
  • 08/2006.
  • 488 str., meki uvez
  • ISBN 9536765217
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Henry Rollins je od 1981. – 1986. bio pjevač legendarne punk skupine Black Flag iz Los Angelesa. Black Flag je tih godina zapečatio sliku američke punk scene; radilo se o beskompromisnoj bici s etabliranim vrijednostima, kako u glazbi tako i u pogledu na život. Grupi koja je jedva skupljala za benzin ultimativni je cilj bio u jednoj turneji postići 100 koncerata u 100 dana.

U dnevniku koji je pisao od 1983. do 1986. godine Henry Rollins do detalja je opisao vrijeme koje proveo u bendu obilježeno stanjem mladog čovjeka u potrazi za samim sobom. Zabilježio je svoja intimna razmišljanja, često potresna i blago dementna, prijezir prema američkom načinu življenja, prema radničkoj klasi, obitelji, policiji i vojsci. Iz stranice u stranicu, donoseći sudove često bez previše razmišljanja, otkriva paranoju prema okolini, bez selekcije, čak i prema članovima benda.

Knjiga obiluje popratnim materijalom - plakatima grupe Black Flag (umjetničkim crtežima autora Raymonda Pettibona), mnogim fotografijma benda te datumima nastupa i postavama koje su u bendu svirale.

Henry Rollins rođen je 1961.u glavnom gradu SAD-a, Washingtonu. 1981. pridružio se punk rock sastavu Black Flag i započeo svoj život na na američkoj underground sceni. Poznat je kao izvođač 'spoken worda', glumac, rock glazbenik i pisac. Sudjelovao je na mnogim rock albumima kao pjevač (u skupinama Black Flag i Rollins Band), snimio više CD-a 'spoken worda' objavio desetak knjiga, a također je vodio više televizijskih emisija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –