Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Montignac

Montignacova dijeta

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ljiljana Šćurić
  • 11/2006.
  • 255 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532230971
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Montignacovu metodu podržavaju, preporučuju i citiraju domaći i inozemni utricionisti te liječnički krugovi jer nije štetna po zdravlje niti i na koji način neugodna, a istodobno je nadasve učinkovita. Njezin temelj nije smanjivanje količine hrane (dakle, gladovanje, što je višestruko štetno) nego uspostava ravnoteže među namirnicama, kojom se obnavlja pravilan rad organizma.

Naglasak dakle nije na energetskom, nego na metaboličnom potencijalu namirnica, na uravnoteženoj prehrani bogatoj ugljikohidratima niskoga glikemijskog indeksa, nezasićenim masnim kiselinama te svim važnim mikronutrijentima i makronutrijentima.

"Montignacova dijeta" objašnjava načela metode prema kojima možete oblikovati svakodnevnu prehranu, smanjiti tjelesnu težinu i, što je još važnije, trajno je održati. Uz plan brzog mršavljenja i plan održavanja težine te brojne specijalno pripremljene jelovnike i recepte u ovoj knjizi, to zaista i neće biti teško.

Plan brzog mršavljenja namijenjen je ljudma koji žele brzo smanjiti težinu ili moraju mnogo smršavjeti pa je, dakako stroži u pogledu namirnica koje možete uzimati. Nakon što skinete suvišne kilograme i normalizirate reakciju svoje gušterače na glukozu, postupno, tijekom nekoliko mjeseci, provedite plan održavanja težine.
Međutim, ako vam nije tako važno da brzo smršavite ili ako nemate problema s kilogramima, možete preskočiti plan brzog mršavljenja i prijeći na plan održavanja težine. Taj širi i opušteniji plan prehrane idealan je za one koji jednostavno žele dobro jesti, sjajno se osjećati i održati trenutnu težinu.

Ako želite brzo i trajno mršaviti ova će vam knjiga pomoći da ponovno normalizirate vašu gušteraču, osvješite vaš metabolizam i smanjite masne zalihe. Ujedno, pokazati će vam kako možete jesti svu hranu koju volite - sir, meso, čokoladu, i vino - i unatoč tome gubiti kilograme.

Knjiga je opremljena brojnim fotografijama u boji, ilustracijama i lako preglednim i izdvojenim kratkim uputama i upozorenjima što čini ovo izdanje jednostavnim i lakim za korištenje a ujedno može poslužiti i kao kuharica u svakodnevnoj upotrebi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –