Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anthony Kiedis Larry Sloman

Ožiljci : autobiografija pjevača Red Hot Chili Peppersa

  • Nakladnik: Informatorov biro sustav
  • 08/2005.
  • 358, meki uvez
  • ISBN 9539983029
  • Cijena: 159.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Red Hot Chili Peppers su jedna od grupa najprepoznatljivijeg zvuka, koja objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove – rock, funk, punk, rap – a postoje već dvadeset i jednu godinu. Grupa je mijenjala nekoliko postava, a od samog početka članovi grupe su Michael Balzary, poznatiji kao Flea, na bas gitari te pjevač Anthony Kiedis, autor ove zanimljive i provokativne knjige, koja govori o njegovom odrastanju s ocem - krijumčarom i preprodavačem droga na razuzdanoj holivudskoj sceni sedamdesetih godina, o njegovim ljubavima te o prvim počecima RHCP-a i njihovom putu prema uspjehu, na kojem su izgubili originalnog gitaristu Hillela Slovaka, koji je umro od predoziranja heroinom, što je nekoliko puta zamalo stajalo života i samog Kiedisa.

Isti problemi pratili su i Johna Frusciantea, po mnogima najboljeg živućeg rock gitarista današnjice, koji je s Peppersima snimio četiri albuma (Mother’s Milk, Blood Sugar Sex Magik, Californication, By the Way), a Kiedis se na mnogim mjestima u knjizi prisjeća njihovih zajedničkih pustolovina i kreativnih trenutaka. Knjiga obiluje pričama s turneja, susretima s drugim poznatim osobama te mnogim zanimljivim detaljima iz svijeta glazbene industrije, ispričanim iz prve ruke.

Također, bitna strana Kiedisove priče jest njegovo odvikavanje od droge, koje je trajalo praktički koliko postoji i sama grupa, da bi, nakon konačnog otriježnjenja, napisao svoju intimnu ispovijest "Ožiljci", koja je u Americi objavljena u jesen 2004, povodom dvadesete godišnjice postojanja grupe Red Hot Chili Peppers.

Kiedis je polovicu svog života proveo u grupi, koja je tako postala dio njegove svakodnevice, a njeni ostali članovi njegovi najbliži prijatelji. Kako RHCP još uvijek sviraju i, zapravo, još uvijek idu uzlaznom putanjom na ljestvici svoje planetarne popularnosti, IBS predstavlja ovu izuzetnu knjigu kao šokantno svjedočanstvo o najpopularnijem živućem bendu na svijetu, koji i kod nas drži istovjetan status. Kiedisu je u pripremi knjige za izdavanje pomogao novinar i pisac Larry Sloman, koji je, između drugih brojnih radova o američkoj rock sceni, napisao i knjigu o Bobu Dylanu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –