Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nataša Srdoč Joel Anand Samy

Flat tax : Kako provesti poreznu reformu i potaknuti gospodarski rast Hrvatske?

  • Nakladnik: Informatorov biro sustav
  • Prijevod: Nataša Srdoč
  • 11/2005.
  • 135 str., meki uvez
  • ISBN 9539983061
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ova knjiga jasno izražava potrebu za poreznom reformom u Hrvatskoj i pruža rješenje koje je okrenuto rastu, izazovima i rješavanju ekonomskih poteškoća s kojima se Hrvatska danas suočava. Ova je prva knjiga ove vrste koja iznosi detalje inovativnog flat taxa kao značajnog dijela reformi slobodnog tržišta. Knjiga uključuje prosvijetljujući pristup definiranju uloge poreznih obveznika i države, te važnost ekonomskog rasta koji vodi ka višem standardu života. Analizira se hrvatsko visoko oporezivanje i komplicirani porezni sistem. Knjiga također opisuje istočnoeuropsku flat tax revoluciju koja potiče ekonomski rast.

Cilj porezne politike je postići najviši održivi ekonomski rast jednakim tretmanom svih poreznih obveznika. Porezna politika ne smije biti korištena u funkciji socijalne politike. Porezna politika mora biti u funkciji ekonomskog rasta.

Temelj reformi slobodnog tržišta zasniva se na vrijednostima vladavine prava, zaštite vlasničkih prava, osobnoj inicijativi te osobnoj i ekonomskoj slobodi i odgovornosti. Ekonomska sloboda je izuzetno važna za Hrvatsku u njenoj potrazi za prosperitetom i ekonomskim rastom.

Flat tax revolucija koja se širi Istočnom Europom rezultirala je pojednostavljenjem poreznog zakona, smanjivanjem poreznih stopa, privlačenjem ulaganja, stvaranjem novih radnih mjesta i višim stopama ekonomskog rasta. S druge strane, hrvatski porezni sustav opterećuje porezne obveznike i jedan je od čimbenika koji guše ekonomiju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –