Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Bekavac

Izmišljeni Tuđman : O lažima, krivotvorinama i namjerama Hudelistove "biografije" prvoga hrvatskog predsjednika

  • Nakladnik: Naklada Pavičić
  • 01/2007.
  • 236 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536308675
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ivan Bekavac u ovom polemičkom antibarbarusu pokazuje kako je publicist Darko Hudelist u debeloj knjizi «Tuđman : Biografija» (Zagreb, 2004.) izmislio Franju Tuđmana luburićevca, istjerivača Srba iz Hrvatske i osvajača Bosne i Hercegovine, I s kakvim je namjerama to učinio. Jer, ako je Tuđman ustaša i zločinac, a njegova politika genocidna i osvajačka, ni država koja je nastala pod njegovim vodstvom ne može biti bolja. A zločinačke države moraju nestati!

Nesretan što Hrvatska ustrajava na svom suverenitetu i što Tuđman nije doživio da ga posjednu na optuženičku klupu, Hudelist nije napisao Tuđmanovu biografiju, nego je romansirao optužnice iz Haaga. Njegova je knjiga pokušaj da se Tuđmanovoj Hrvatskoj, kao zemlji nastaloj na "zločinačkom pothvatu", namakne omča oko vrata.

Bekavčev žestoki odgovor Hudelistu zasnovan je na provjerljivim činjenicama i mali je katekizam za svakoga kome je stalo do istine o povijesti nastanka Republike Hrvatske.

Ivan Bekavac (1948.), profesor filozofije i komparativne književnosti, urednik je i nakladnik, autor knjiga političkih ogleda i polemika, među kojima i «Izdaje na Pantovčaku» (Zagreb, 2001,).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –