Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aljoša Pužar

Granice Granice : studije i ogledi

  • Nakladnik: Istarski ogranak DHK
  • 08/2007.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Aljoša Pužar supokretač je riječkih kulturalnih studija, te autor niza znanstvenih radova, eseja i polemika o kulturi granica, margina i međusvjetova, te problemima slobode, a "Granice Granice" njegova je najnovija knjiga. Riječ je o tri teksta sociolingvističkih i kulturoloških tema, dok je preostalih pet esejistička proza gdje se znanost isprepliće sa svakodnevnim elementima.

"Granice Granice nije ponovljena riječ, nego je riječ o limitima i kaotičnim ograničenjima onoga što se konstruiralo kao kulturalni koncept granice s velikim 'G'. To je koncept tzv. pogranične specifičnosti i multikulturalnosti koji nije, kako bi se moglo pomisliti, nastao kao plod 'prirodne' situacije oko fizičkih ili geografskih granica. Nego kao etičko, političko i literarno sredstvo za prevladavanje učinaka nacionalizma i totalitarizma čiji je učinak istodobno i najugroženiji, ali stoga i najagresivniji baš na fizičkom limesu ili granici. Knjiga obuhvaća mnoge teorijske, ljudske i etičke granice, a najmanje one geografske premda joj se, zbog odabira primjera, može naslutiti trag".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –