Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Radmila Matejčić

Kako čitati grad : Rijeka jučer, danas

  • Nakladnik: Adamić
  • 10/2007.
  • 488 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532193480
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi "Kako čitati grad" (a riječ je već o 4. izdanju!) autorica je pokušala odčitati slojevitost u razvoju urbanoga fenomena – grada Rijeke. Proučavajući povijesni kontinuitet rasta toga grada autorica je, ujedinivši povijesno, sociologijsko, urbano, kulturološko, oživjela sjećanja na značajne događaje, otkrila bogatstvo nestalih ili skrivenih gradskih cjelina.

U traganju za temeljem urbaniteta nastojala je dokazati postojanje ljudskog mjerila u građenju urbanoga tkiva. Radmila Matejčić svojim je istraživanjima, objavljenima u ovoj knjizi, polazište istraživačima riječke povijesti i riječke arhitekture. Knjiga je zapravo svojevrsni udžbenik riječke povijesti i arhitekture jer u njoj su obrađeni svi važniji i značajni lokaliteti grada te sve značajnije zgrade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –