Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Tadijanović

Rabske pjesme

  • Nakladnik: Adamić
  • 10/2005.
  • 110, tvrdi uvez
  • ISBN 9532192506
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dragutin Tadijanović je zajedno sa suprugom jelom provodio ljeta na Rabu od 1954. d0 1987. godine, i ova je knjiga pjesničko prisjećanje na njegove brojne boravke na Rabu. Predgovor knjizi napisao je Slobodan Novak, a sam je Tadijanović osobno nadgledao priređivanje knjige, priskrbljujući si uz autorske i uredničke zasluge za "Rabske pjesme".

Izlazak ove knjige sjajna je uvertira proslavi 100-godišnjice rođenja Dragutina Tadijanovića.

Dragutin Tadijanović rođen je u Rastušju kod Slavonskog Broda u siromašnoj i brojnoj porodici. Osnovnu školu je polazio u Podvinju, susjednom selcu, a gimnaziju u Slavonskom Brodu, dok je univerzitetski studij započeo 1925. na Gospodarsko - šumarskom fakultetu u Zagrebu. Četiri godine kasnije (1929.) prelazi na Filozofski fakultet gdje je i diplomirao.

Poslije Drugog svijetskog rata Tadijanović je bio urednik najprije u Nakladnom zavodu Hrvatske, a zatim u izdavačkom poduzeću Zora do 1958. U proljeće 1953. izabran je za dopisnog, a 1965. za pravog člana JAZU - a. U jesen 1953. postao je direktor Akademijina instituta za književnost.

Njegova najznačajnija djela su knjige pjesama «Lirika», «Sunce nad oranicama», «Pepeo srca», «Dani djetinjstva», «Tuga zemlje», «Pjesme»...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –