Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tajne Marije Magdalene: Neispričana priča o najmanje shvaćenoj ženi u povijesti

  • Nakladnik: Hena com
  • Urednik: Dan Burstein
  • Prijevod: Lovorka Kozole
  • 02/2008.
  • 328 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532590142
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Tajne Marije Magdalene» je dojmljiva i oštroumna knjiga tima koji je stvorio i uredio Dan Burstein, autor knjige «Tajne Da Vincijeva koda». Okuplja svjetske stručnjake različitih vjeroispovijesti, različitih okruženja i perspektiva u raspravama o najzanimljivijim i najpoticajnijim novim idejama o Mariji Magdaleni u današnje vrijeme.

Danas, više nego ikada u modernoj povijesti, sve je više pitanja o Mariji Magdaleni:

- Tko je bila Marija Magdalena?
- Zašto nas toliko fascinira?
- Što su činjenice a što fikcija vezano za njezinu ulogu u ranom kršćanstvu?
- Je li Isus bio oženjen Magdalenom? Jesu li imali djece?
- Je li Isus očekivao da će Marija Magdalena voditi njegov pokret nakon njegove smrti?
- Je li Marijinu ulogu, vođe ranokršćanskog pokreta na koju je imala pravo, uzurpirao Petar?
- Predstavlja li Marija Magdalena predkršćanske tradicije "svete ženstvenosti"?
- Kako tumačiti gnostičko Evanđelje po Mariji i ostale alternativne drevne svete spise?
- Zašto je Rimokatolička crkva Mariju Magdalenu predstavila kao prostitutku pokajnicu šest stoljeća nakon njezine smrti? I zašto je Vatikan promijenio mišljenje četrnaest stoljeća kasnije?
- Je li Marija pobjegla u Provansu? I je li moguće danas pronaći njezine kosti u južnoj Francuskoj?
- Kako Marija Magdalena utječe na duhovne i religiozne pokrete današnjice?

"Tajne Marije Magdalene" bavi se svim ovim pitanjima i još mnogim drugim. Od njezina prikaza na slikama Leonarda da Vincija do referencija na nju u filmovima Walta Disneyja; od rasprave o njoj u mainstream Rimokatoličkoj crkvi do dočaravanja u Wicca i New Age obredima, priča o Mariji Magdaleni je Rorschachov test modernih vjerovanja o ženama, rodnoj politici, seksualnosti, biblijskoj povijesti, religiji, vjeri, duhovnosti i kozmologiji.

«Tajne Marije Magdalene: Neispričana priča o najmanje shvaćenoj ženi u povijesti»  bavi se jednim od najvećih misterija u protekla dva tisućljeća. Knjiga sadrži eseje, razgovore, priče i umjetničke prikaze nekih od najvećih mislioca i pisaca našega vremena, te donosi fascinantni raspon poticajnih i provokativnih ideja i pitanja. Tko je bila povijesna Marija Magdalena? Što je značila tijekom proteklih dvije tisuće godina? Što ona nama danas znači?

Autori tekstova i suradnici: Joan Acocella, Tori Amos, Diane Apostolos-Cappadona, Elizabeth Bard, Beliefnet.com, Lesa Bellevie, Ann Graham Brock, James Carroll, Richard Covington, Mary Rose D'Angelo, Jacobus de Voragine, Bart Ehrman, Deirdre Good, Maxine Hanks, Susan Haskins, Katherine L. Jansen, Philip Jenkins, Karen L. King, Katherine Kurs, John Lash, Ki Longfellow, Kathleen McGowan,Marvin Meyer, Elaine Pagels, Jeremy Pine, Nancy Qualls-Corbett, Anna Quindlen, John Saul, Jane Schaberg, Margaret Starbird, Merlin Stone.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –