Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Janjatović Zorica

Mahunarke

  • Nakladnik: Planetopija
  • 02/2008.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9789532570892
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mahunarke ili leguminoze omiljene su namirnice, jer se jednostavno pripremaju i daju puno energije. U prirodnoj se prehrani spravljaju gotovo svakodnevno na različite načine. Mahunarke su bogate složenim šećerima, vlaknima, mineralima i vitaminima, ali ih najviše se ističu zbog njihovog visokog udjela lako probavljivih bjelančevina. Također su osobito dobar izvor fitoestrogena važnih za reproduktivno zdravlje muškaraca i žena. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, podržavaju rad bubrega, pa ih jedemo tijekom cijele godine, a osobito ujesen i zimi.

Da su mahunarke sve to, pa i više te da ih je moguće pripremiti na različite maštovite načine, otkrila nam je Ana Janjatović Zorica u svojoj novoj kuharici.

Tridesetak jednostavnih recepata za svaku sezonu otkrivaju kako se mahunarke mogu pripremiti kao samostalni prilozi ili u kombinaciji s različitim povrćem: ukiseljenim, kuhanim, pirjanim, sirovim; sa žitaricama; kao namazi, punjenja i variva te se u njihovom korištenju zaista lijepo možete poigrati s različitim ukusnim sastojcima. Više o različitim vrstama mahunarki, njihovoj optimalnoj pripremi, o tome kako ih čuvati i s čim ih kombinirati saznat ćete u ovoj jedinstvenoj kuharici. Uživajte u šarolikom obilju mahunarki!

***

Ana Janjatović Zorica jedna je od najiskusnijih učiteljica prirodne kuhinje u Hrvatskoj. S makrobiotičkim načinom življenja upoznaje se 1987. i od tada se educirala kroz brojne seminare domaćih i stranih stručnjaka s tog područja. Između ostalog, završila je prvi stupanj Kushijevog Instituta u Londonu 1989., Školu prirodne kuhinje u Makronovi početkom 90-ih te četvrti stupanj Međunarodne shiatsu škole u Zagrebu.

U centru Makronova od 1994. održava seminare i radionice ija i s užitkom dijeli svoje iskustvo s polaznicima. Suradnica je na programu Škole prirodne kuhinje u Makronovi i vodi praktični dio Makrovikenda u sklopu Akademije življenja. Često surađuje s medijima.

Autorica je kuharica «Tofu» i «Složenci i variva».

***

Biblioteka 'Mirisi i okusi Makronove' predstavlja univerzalna načela prirodne prehrane. Sve su kuharice primjer kako, bez namirnica životinjskog porijekla, sa svježim, prirodnim i cjelovitim sastojcima, pripremiti uzbudljive, ukusne i zdrave obroke. U ovoj su knjizi predstavljene mahunarke te zdravi, raznoliki i ukusni načini njhove pripreme.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –