Salate
- Nakladnik: Planetopija
- 05/2012.
- 64 str., meki uvez
- ISBN 9789532572247
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novu zbirku recepata posvećenih salatama potpisuje jedna od najiskusnijih učiteljica prirodne kuhinje, Ana Janjatović Zorica.
Nakon kuharice "Tofu", "Složenci i variva" te "Mahinarke", Ana je osmislila novu kuharicu jednostavno nazvanu "Salate" u kojoj je ponudila osvježavajuće i nove kombinacije dobro poznatih, kao i onih manje poznatih sastojaka i namirnica za salate poput chia sjemenki i sjemenki konoplje, crnog kima, medvjeđeg luka i drugih.
U kuharici ćete pronaći recepte za svježe salate poput endivije s rotkvicama, sojinim jogurtom i sjemenkama bundeve, zatim recepte za kratko kuhane salate poput tikvica s mentom i lješnjacima, kao i toplo-hladne salate primjerice shiitake sa seitanom i rikulom.
Zastupljene su i raznovrsne salate sa žitaricama kao i brzi i cjeloviti obroci, a dodatak su i zanimljive voćne salate poput breskvi u teškom sirupu ili jagoda s kremom.
Nakon kuharice "Tofu", "Složenci i variva" te "Mahinarke", Ana je osmislila novu kuharicu jednostavno nazvanu "Salate" u kojoj je ponudila osvježavajuće i nove kombinacije dobro poznatih, kao i onih manje poznatih sastojaka i namirnica za salate poput chia sjemenki i sjemenki konoplje, crnog kima, medvjeđeg luka i drugih.
U kuharici ćete pronaći recepte za svježe salate poput endivije s rotkvicama, sojinim jogurtom i sjemenkama bundeve, zatim recepte za kratko kuhane salate poput tikvica s mentom i lješnjacima, kao i toplo-hladne salate primjerice shiitake sa seitanom i rikulom.
Zastupljene su i raznovrsne salate sa žitaricama kao i brzi i cjeloviti obroci, a dodatak su i zanimljive voćne salate poput breskvi u teškom sirupu ili jagoda s kremom.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.