Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kahlil Gibran

Prorok i umijeće mira : Novo ilustrirano izdanje Kahlil Gibranove svevremenske mudrosti

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Vesna Krmpotić
  • 10/2008.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532571042
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U dalekom, svevremenom mjestu, mističan prorok korača pijeskom. U trenutku njegova odlaska ljudima želi pokloniti darove, ali ništa ne posjeduje. Ljudi se okupljaju oko njega, i postavljaju pitanja koja im leže na duši - o ljubavi, braku, djeci, prijateljstvu, radu, užitku..., a njegov dar njima je božanski nadahnuta mudrost.

To je dar Kahlila Gibrana nama, dar libanonskog pjesnika, filozofa i umjetnika čiji se utjecaj proširio puno dalje od granica Bliskog Istoka.

“Prorok” govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti; o sokratovskoj temeljnoj samospoznaji u kojoj će se čovjek, prije ili poslije, naći usred neprekidnoga nastajanja i prolaznosti. Džubran o sebi razmišlja na tromeđi vjerskih tokova: židovstva, kršćanstva i islama. Na njega je utjecala i mudrost arapskih filozofa, osobito Averroesa, Avicene i al-Gazalija.

Hrvatska pjesnikinja, Vesna Krmpotić, poklanja nam prijevod ovog genija svojeg vremena u ekskluzivnom izdanju.

“Moj životopis ne nalazi se samo u knjizi "Dijamantni faraon". U knjizi o Ozirisu. Moj životopis ne nalazi se samo u knjizi "Brdo iznad oblaka". U knjizi "Bhagavatar". U knjizi "Put jednote". Moj se životopis čita u svakoj mojoj knjizi. U svakoj rečenici. U svakomu stihu.

Sve ove godine, njih šezdesetak, sav moj napor bio je jedan jedini: kako otpustiti grč - kako pustiti stup duha svetoga da uzađe u svijest i riječ. To je sve što sam uistinu "radila" - pisanje je bilo tek brzometna posljedica opuštanja od nevjerice u nemoguće.
Moj suštinski životopis je priča o naporu kako se predati nečemu za što ne treba ni napor, ni trud, ni znanje”. Vesna Krmpotić

Vesna Krmpotić autorica je 84 knjige poezije, proze, eseja, pripovijetki, romana, drama, antologija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –