Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Steven Englund

Napoleon : Politički život

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 10/2008.
  • 602 str., tvrdi uvez
  • ISBN 978–953–178–974–5
  • Cijena: 249.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U djelu “Napoleon: Politički život”, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, stvorio je bogat prikaz velikog vojskovođe i državnika - u potrazi za neponovljivom snagom, osobnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu.

Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života, te tako došao do potpuno novih i originalnih zaključaka.

Knjiga prati Napoleonov dramatičan uspon – od djetinstva na Korzici, stjecanja naobrazbe u Francuskoj, zadivljujućih vojnih pobjeda i fantastičnih reformi koje je proveo na položaju prvog konzula (1799.-1804.), sve do kontroverznog proglašenja carem i, naposljetku, protjerivanja i smrti.

Stručnjaci su ovo nagrađivano djelo proglasili prvom velikom interpretacijom vječne teme Napoleonova dvjestogodišnjeg utjecaja na svjetsku povijest. Ujedno, ovo je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

Ova knjiga se u svjetskim razmjerima smatra najboljom i najdetaljnijom Napoleonovom biografijom do sada te je dobitnica prestižnih nagrada: “J. Russel Major” Američkog povijesnog udruženja (American Historical Association) kao najbolja knjiga na području francuske povijesti za 2004. godinu, kao i nagrade za najbolju stranu knjigu zaklade “Napoléon” (La Fondation Napoléon)

***

Steven Englund doktorirao je na sveučilištu Princeton. Francusku povijest i povijest Napoleonova razdoblja predavao je na sveučilištima UCLA, Paris-VIII (Saint-Denis) i uglednoj pariškoj Visokoj školi za napredno proučavanje društvenih znanosti. Objavio je djela “The Inquisition in Hollywood” (u suradnji s Larryjem Ceplairom), “Man Slaughter: A True Story of Love”, “Death and Justice in America” i “Grace of Monaco”. Živi u Parizu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –