Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Višnja Rončević

Pogledaj moje oči

  • Nakladnik: Altagama
  • 12/2008.
  • 206 str., meki uvez
  • ISBN 9789536934393
  • Cijena: 9.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Medijsko zasićenje agresivnom, naturalistički prikazanom i dodatno imaginiranom crnom stranom stvarnosti bez ikakve stvarne, postojeće protuteže, učinilo je popularnim 'vintage literaturu' kojoj pripada i ovaj roman Višnje Rončević. Riječ je o povratku proze starinskih i pomalo zanemarenih stilskih, odnosno tematsko-motivskih književnih vrijednosti koji u svijetu uživa visoku popularnost.

Višnja Rončević objavila je 2002. u izdanju Impressa d.o.o. roman "Biseri donose suze" pisan u maniri roto romana. "Pogledaj moje oči" ide, pak, u red 'life story' romana u čijem je središtu životna priča učiteljice Une, nenametljivo protkana spoznajama koje produbljuju ili aktiviraju naša duhovna znanja.

Romanom zagrebačke spisateljice Višnje Rončević "Pogledaj moje oči" nakladnička kuća Altagama pokreće Ružičastu biblioteku, namijenjenu proznom govoru- koji je bio zanemaren u prevlasti takozvane "tvrde proze".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –