Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Douwe Draaisma

Zašto se život ubrzava što smo stariji : O autobiografskom sjećanju

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Anita Bračun
  • 12/2008.
  • 367 str., meki uvez
  • ISBN 9789533030159
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Je li istina ono što je jednom napisao romanopisac Cees Nooteboom, da je "sjećanje poput psa koji legne gdje mu se prohtije"?

Kamo su nestala duga, dokona ljeta našeg djetinjstva? Kako to da s godinama vrijeme naizgled prolazi sve brže, izmiče nam, a u starosti značajni događaji iz naše daleke prošlosti mogu djelovati tako živo i stvarno kao da su se zbili jučer?

U ovoj knjizi autor istražuje prirodu autobiografskog sjećanja, dotiče se neobičnih fenomena kao što je 'deja vu', iskustvo ljudi koji su bili na pragu smrti, učinak ekstremnih trauma na pamćenje i mnogih drugih.

***

Douwe Draaisma je profesor povijesti psihologije na Sveučilištu Gronin gen. Njegova knjiga Metafore sjećanja (Metaphors of Memory) objavljena 1995. prevedena je na desetak jezika i nagrađena nagradom Heymans Prize. Knjiga "Zašto se život ubrzava što smo stariji" prevedena je također na broj ne jezike i prodana u preko 100 000 primjeraka. Osvojila je četiri nagrade u Nizozemskoj i 2005. ušla u najuži izbor za Aventis Prize, najprestižniju svjetsku nagradu koja se dodjeljuje djelima iz popularne znanosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –