Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragan Božić

Povijest rijetke ptice

  • Nakladnik: Matica hrvatska Sisak
  • 03/2009.
  • 242 str., meki uvez
  • ISBN 9789536533146
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Riječ je o prvoj proznoj knjizi Siščanina Dragana Božića s isključivo povijesnom tematikom. Likovi i događaji u pričama 67-ogodišnjeg Božića djelomično su dokumentarni, a djelomično fikcijski.
Radi se o knjizi izabranih priča o sisačkim ljudima i događajima dok su priče uvrštene u knjigu do sada objavljivane u novinama i časopisima poput Vjesnika, Večernjeg lista, Nedjeljne Dalmacije, Riječi, Republike, Ferala , itd. U knjizi je obrađen veliki povijesni period zbivanja u Sisku, i to od početka 2. svjetskog rata pa do demokratskih promjena 90-ih.
“Knjiga je zanimljiva i po tome jer autor humanistički pristupa svojim likovima i povijesnim događajima, pa tako u pričama nalazimo i likove hrvatskih komunista iz Žabna poput Marijana Cvetkovića, Vlade Janića Cape, pa sve do sisačkih “legendi” poput Bjelogardejca, ribara Sergeja pa do Cicka.”- rekao je urednik knjige Slavko Jendričko.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –