Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ratko Cvetnić

Polusan

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 05/2009.
  • 558 str., meki uvez
  • ISBN 9789531405454
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon punih ? godina (znamo podatak ali ga privremeno tajimo zbog nagradne igre :) Ratko Cvetnić vraća se romanom u kojem opisuje Zagreb krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća opisujući duh jednog vremena u kojem već ishlapjeli socijalizam troši svoje zadnje resurse. Glavni junak romana se „povlači po životu“ pokušavajući, relativno neuspješno odnosno relativno uspješno, skrenuti okolnosti sebi u korist. 

Ratko Cvetnić u hrvatskoj se književnosti prvi puta javio hvaljenim romanom „Kratki izlet“ 1997. godine u kojem donosi svoja sjećanja iz Domovinskog rata. Roman se smatra jednom od najboljih hrvatskih  ratnih proza. Knjiga je iste godine nagrađena nagradom Ksaver Šandor Gjalski.

Ratko Cvetnić (1957) radi kao športski djelatnik. Živi i radi u Zagrebu.

Ratko Cvetnić rodio se u Zagrebu 1957. godine. Radi kao sportski dužnosnik u Zagrebačkom športskom savezu. Godine 1997. debitirao je na književnoj sceni ratnom prozom "Kratki izlet", 2009. objavljuje roman "Polusan", a 2013. roman "Povijest Instituta". Dvostruki je dobitnik ugledne nagrade za književnost Gjalski. Djela su mu prevedena na slovenski, poljski, njemački, engleski i nizozemski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –