Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ari Berk

Divovi : Tajna povijest iliti Codex Giganticum

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nebojša Buđanovac
  • 09/2009.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532571295
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nova knjiga Planetopije za djecu, ali i za odrasle koji se usuđuju ponekad živjeti u svijetu mašte, pravi je mali dragulj za ljubitelje knjiga. Opremljena u maniri "Zmajologije", "Mitologije" i drugih popularnih izdanja, nešto je manjeg formata, korica koje se prelijevaju u zlatno-bakrenoj boji, ukrašene dragim kamenjem i posebnim fesom kojim se može i označiti posebno mjesto u knjizi.

Unutra ćete naći ništa manje dragocjen tekst – razne podatke, priče, anegdote, povijesne bilješke, zemljovide… Čak je pet ilustratora izrađivalo razne crteže, slike i prikaze koji će vam vjerno dočarati bogati, začuđujući i tajni svijet divova.

Saznat ćete kako uopće znamo za divove ili kako ih se još naziva Tajni narod, o čijim se rasama priča u legendama, ali se malo zna u naše vrijeme. Kako otkriti njihove tragove, kako žive, koje su vrste divova, kako izgleda divov dom, kako se odijevaju, kako se zabavljaju, kakva znanja i vještine posjeduju i još mnogo toga.

Osim samih divova, u knjizi su opisana i druga divovska stvorenja – kao što su npr. bijeli lav ili majanski šišmiš. Upoznat ćete i predaju o najpoznatijim divovima svijeta, divovi koji se spominju u Bibliji, kalendar divova pa čak i njihovo tajno pismo.

Istražite njihove tajne, otkrijte njihovu predaju, i saznajte gdje biste mogli pronaći plemeniti Veliki narod... jer oni su možda bliže no što mislite.

Američki pisac i profesor Ari Berk diplomirao je antičku povijest i interdisciplinarne studije. Nakon magisterija iz područja kulture američkih starosjedilaca, godine 1998. doktorirao je iz područja komparativne književnosti i kulturnih studija na sveučilištu u Arizoni. Bavi se istraživanjem mitologije, ikonografije, fantastike i folkloristike. Na sveučilištu Central Michigan predaje književnost američkih starosjedilaca, srednjovjekovnu književnost, folkloristiku i mitologiju. Objavljuje stručne i znanstvene knjige, priče za djecu, eseje, pjesme i znanstvene članke. Za svoj je rad višestruko nagrađivan, a njegove knjige i priče prevedene su na mnoge jezike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –