Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fjodor Polojac

Novinske agencije i agencijsko novinarstvo

  • Nakladnik: Plejada
  • 05/2010.
  • 303 str., meki uvez
  • ISBN 9789535604716
  • Cijena: 23.23 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Novinske agencije i agencijsko novinarstvo" prva je knjiga u Hrvatskoj o tom iznimno važnom segmentu modernog novinarstva. Autor, novinar, dugogodišnji urednik i savjetnik u Hini i predavač na Studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, uvodi nas u svijet agencijskog novinarstva na jasan i zanimljiv način.

Pregledno i dokumentarno prikazane se novinske agencije, njihov nastanak i način rada. Knjiga je i praktičan priručnik za pisanje vijesti po standardima struke jer donosi, uz objašnjenje temeljnih pojmova, i mnoge konkretne primjere iz prakse. Posebnu kvalitetu daje temeljit uvid u novinarsku etiku.

Sadržava i prikaz tehničkih pojedinosti vezanih uz agencijsko novinarstvo. U Dodacima su najvažniji dokumenti koji reguliraju rad agencija i agencijskih novinara od zakonskih i statutarnih rješenja do različitih profesionalnih kodeksa i standarda.

"Knjiga 'Novinske agencije i agencijsko novinarstvo' prva je stručna knjiga koju objavljuje.Knjiga je prvenstveno namijenjena onima koji se profesionalno obrazuju za poziv novinara, ali i svima koji žele dobiti kvalitetni uvid u današnje novinarstvo. Autor promiče ideju o novinarstvu kao vrijednosnom opredjeljenju pri izboru životnog poziva, posla i prakse...
Kao posebno značajno treba istaknuti da knjiga daje važan poticaj javnim razmišljanjima o zahtjevnosti novinarskog posla i o "objektivnom" novinarstvu, u stoljeću koje traži personalizaciju informacija." (prof. dr. sc. Damir Boraš)

***

Fjodor Polojac, novinar i predavač. U Zagrebu je završio gimnaziju i studij na Pravnom fakultetu. Na Newhouse School of Radio Journalism, Syracuse University u SAD završio je poslijediplomsko obrazovanje iz radijskog novinarstva.

Radio je na Radio Zagrebu/Hrvatskom radiju i u dnevnom listu Zapad na poslovima novinara, urednika, urednika redakcije i odgovornog urednika programa. Od 1990. godina radi u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji Hini kao urednik, urednik redakcije, dopisnik iz SAD, savjetnik i pomoćnik ravnatelja. Od akademske godine 2005./2006. je honorarni predavač na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu za kolegij Agencijsko novinarstvo.

Tijekom 40-tak godina novinarskog rada surađivao je u mnogim drugim tiskanim i elektroničkim medijima. Dobitnik je godišnje nagrade Radio Zagreba za 1987. godinu za koncepciju i realizaciju programa Univerzijade '87 na Radio Sljemenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –