Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Enciklopedija urota : Enciklopedija teorija zavjere

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • Urednik: Thom Burnett
  • Prijevod: Alenka Mirković
  • 08/2010.
  • 483 str., meki uvez
  • ISBN 9789532223606
  • Cijena: 249.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Zavjere su posvuda oko nas, srce su i duša političkog i poslovnog svijeta, ali i svakodnevnog života. Ova je enciklopedija organizirana u 12 tematskih cjelina koje obuhvaćaju sljedeća područja teorije zavjere: Al-Qaedu, atentate i ubojstva, propagandu, globalne zavjere, špijunažu, ključne figure teorije zavjere, vojne urote, medicinske, vjerske i kraljevske zavjere, tajna društva i NLO-e.

Ta su poglavlja u određenoj mjeri povezana, pa se čitatelja s vremena na vrijeme upućuje na njihove međusobne veze. Naime, dio arsenala teoretičara zavjere upravo je uspostavljanje veza između naizgled nepovezanih dijelova podataka, na način poznat kao 'kognitivno mapiranje'.

Spomenute su veze među pojedinim ljudima i događajima često dokaz skrivene mreže koju akademski povjesničari žele ignorirati. Stoga je i otkrivanje i objavljivanje takvih poveznica prepušteno teoretičarima zavjere.

Teoretičari zavjere uspijevaju se probiti kroz šumu službenih dezinformacija, dolaze do podataka i izvode zaključke koji priznatu verziju stavljaju pod upitnik. Kako se iz takvih teorija mogu iščitati istinske kriminalne urote, istraživačke metode teoretičara zavjere postaju oruđe suvremenog istraživačkog novinarstva.

Ova knjiga iscrpan je vodič raznih teorija urota iz svih područja života:

- život i smrt povijesnih ličnosti
- ubojstva, smaknuća i atentati
- NLO-i i drevne civilizacije
- misteriozne grupacije
- tajna društva
- prikrivene vladine djelatnosti diljem svijeta
- špijunaža i dezinformiranje


Autori tekstova su ljudi izravno uključeni u raskrinkavanje i skidanje velova s brojnih pojava političkog i gospodarskog života, a uvod je napisao Thom Burnett (pseudonim), jedan od vodećih britanskih stručnjaka za vojna pitanja i probleme sigurnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –