Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Janko Herak

Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu / Distinguished Croatian scientists in the world (V. dio)

Knjiga "Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu" - V. dio, dvojezična je zbirka 12 stručnih radova o znanstvenim karijerama i opusima naših istaknutih znanstvenika iz inozemstva, koju je uredio prof. dr. sc. Janko Herak.

Znanstveni prinosi i otkrića koja su zadivila svijet na prijelazu iz 20. u 21.stoljeće, karijere u centrima izvrsnosti najrazvijenijih zemalja, glasovite sveučilišne katedre od Amerike do Australije i prestižnih zapadnoeuropskih znanstvenih instituta u kojima samozatajno stvaraju naši znanstvenici, primarno školovani na hrvatskim sveučilištima – opisani su na više od tri stotine stranica.

Sve priloge, metodom znanstvene naracije, pisali su renomirani autori poput Davora Pavune, Stanimira Vuka Pavlovića, Ivice Kostovića ili akademika Nenada Trinajestića - koji čitateljima s lakoćom približuju znanstvenike kakvi su nuklearni fizičar Guy Paić (Pariz), fizičar čvrstog stanja Laslo Forro (Lausanne), biofizičarka Frances Separovic (Melbourne), eksperimentalni biofizičar Boris Martinac (University of Western Australia), kemičar i matematičar Ivan Gutman (Sombor), kemičar Goran Ungar (Sheffield), biolog Dean Nižetić (London), fizičari Nenada Bana i Daniel Denegri iz švicarskog CERN-a, te Paško Rakić iz SAD-a – jedan od najproduktivnijih neuroznanstvenika današnjice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –