Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christiane Northrup

Mudrost majčinstva: Majke i kćeri : Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević, Milica Lukšić
  • 12/2005.
  • 664, meki uvez
  • ISBN 9536567989
  • Cijena: 225.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Veza između majke i kćeri temelj je zdravlja svake žene. Naša tijela i naša vjerovanja o njemu oblikovana su emocijama, vjerovanjima i ponašanjima naših majki. Čak prije rođenja naša nam majka pruža prvo iskustvo njegovanja. Ona je naš prvi i najjači ženski uzor. Od nje smo naučile što to znači biti žena i kako se skrbiti za svoje tijelo.

Neostvareni snovi naših ženskih predaka dio su našeg naslijeđa. Da bismo postigle optimalno zdravlje i sreću, svaka od nas mora razjasniti načine kako je prošlost naših majki utjecala i nastavlja utjecati na naše zdravstveno stanje, naša vjerovanja i to kako živimo naše živote. Svaka žena koja se iscijeli, pomoći će proces iscjeljenja žena koje su živjele prije nje i onih koje će doći nakon nje.

Premda je činjenica da naša kultura igra značajnu ulogu u načinu na koji prihvaćamo sebe kao ženu, vjerovanja i ponašanja naših majki u suštini imaju puno veći utjecaj. U većini slučajeva one će nas prve poučiti pravilima kulture u kojoj živimo. A ako se njihova vjerovanja suprotstavljaju dominantnoj kulturi, utjecaj majki gotovo uvijek pobjeđuje. Ovo je predivna knjiga koja na jednostavan način objašnjava kako shvatiti odnos između majke i kćeri te kroz to stvoriti zdrav pristup sljedećim generacijama.

Knjiga je dostupna u mekom i tvrdom uvezu.

Christiane Northrup, dr. med., licencirana ginekologinja, nekadašnja klinička docentica ginekologije i porodništva na Medicinskom koledžu Sveučilišta Vermonta, pionirka je na području ženskog zdravlja. U svojim knjigama nudi novo shvaćanje i postizanje zdravlja koje je promijenilo život mnogim ženama diljem svijeta. Njezine svjetske uspješnice "Žensko tijelo, ženska mudrost", "Mudrost menopauze" i "Mudrost majčinstva" postale su klasici i nezaobilazno referentno, ali i nadahnjujuće štivo koje poziva žene da se ne daju zastrašiti negativnim stavom društva, medicine i kulturne uvjetovanosti, nego da osluškuju svoje tijelo, svoje potrebe i želje i uzmu svoju sreću u vlastite ruke. Vodeća je zagovornica medicine koja prihvaća jedinstvo uma, tijela, emocija i duha.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –