Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marija Crvelin

Dok se ne kaže istina

  • Nakladnik: Naklada Bošković
  • 06/2010.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532630985
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Gospođa Marija Crvelin pripada skupini samozatajnih in­telektualaca koji u tišini svog doma, bez obzira na životnu dob, budno i s razumijevanjem prate politička, društvena i kulturna zbivanja u zemlji. Premda umirovljena srednjoškolska profeso­rica, s dužim radnim stažem ostvarenim u Njemačkoj, nije se predala umirovljeničkoj letargiji ili pasatizmu poput mnogih njenih kolega.

Štoviše, u tijeku je svih zbivanja, onoliko koliko joj to dopuštaju sredstva javnog priopćavanja. Rođena Splićan­ka iz ugledne građanske obitelji, veći dio svoga života posvetila je Zagrebu. S visina Gornjeg grada, u susjedstvu pokojnog Krleže, ali i mnogih znamenitih osoba suvremene povijesti koje su živjele ili žive u tom šumovitom dijelu Zagreba, gdje poči­nju obronci Zagrebačke gore, obogaćena povijesnim i životnim iskustvima i znanjima koja sežu još u Kraljevinu Jugoslaviju, nakon što je prošla europsko životno školovanje, poznavateljica nekoliko svjetskih jezika, vlasnica bogate knjižnice izabrane literature, mudro i dobronamjerno promatra svoj grad i svoj narod u vremenu njegovih sudbonosnih povijesnih mijena. I želi u tim mijenama sudjelovati snagom svoje pisane riječi i argumentima životnog iskustva.

O mnogim važnim temama progovorila je iskreno, struč­no, čak i vehementno, ali uvijek mudro i s distancom, u članci­ma objavljenim u nekoliko naših glasila. Pred nama su članci gospođe Crvelin skupljeni u koricama knjige, dakle, stavljeni u komunikaciju, kako između sebe, tako i s čitateljima. U tom suodnosu razlozi njihova pisanja, ali i osoba autorice, dobivaju novo osvjetljenje.

Ðuro Vidmarović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –