Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eduardo Punset

Put prema ljubavi : Nova znanstvena formula

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 05/2011.
  • 254 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533032979
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga Eduarda Punseta o pokušaju znanstvenog opisivanja ljubavi dio je njegove publicističke trilogije o sreći, ljubavi i moći.

Punset kroz 12 poglavlja nastoji otkriti postoji li znanstvena formula za ljubav. Autor izlaže temu koristeći bogat resurs najnovijih znanstvenih otkrića i dokaza te zaključaka do kojih je došla teorija kulture, ali i obogaćujući iskaz pravim pripovjednim ulomcima. Problematizira jaz između opipljive i egzaktne stvarnosti i neuhvatljive, misteriozne prirode ljubavi koja će, kako se čini, jeziku znanosti ostati zauvijek uskraćena, no ipak, tijekom ove knjige, možemo pratiti put znanosti prema otkriću definicije ljubavi - ponekad joj se približava, nekad se od nje udaljuje, ali ne prestaje biti njome inspirirana i od nje učiti.

Ako je čitatelj spreman slijediti autora miješajući tračak humora sa strogo znanstvenim postupkom u vrlo ozbiljnoj temi, mogli bismo predložiti formulu za mjerenje volumena ljubavi koju može generirati i njegovati neka osoba. Kao što bismo u slučaju vaze ili vrča mjerili njezinu korisnost ili odnos cijene i koristi, isto ćemo to učiniti u pitanjima ljubavi.

Ako bi se uz pomoć anketa mogle pojedinačno izmjeriti različite dimenzije sposobnosti voljenja, dobili bismo jedinstven i apsolutno inovativan instrument produbljivanja ljudske psihologije.

Čitatelj sada može sam procijeniti, prvi put na znanstvenim temeljima, svoju sposobnost da voli, odgovarajući jednostavno na pitanja ankete...


***

Eduardo Punset je odvjetnik, ekonomist i profesor znanosti, tehnologije i društva na različitim sveučilištima. Autor je, između ostalog, knjiga "Put ka sreći" i "Duša se nalazi u mozgu". U Španjolskoj je prije svega poznat kao popularizator znanosti i voditelj te autor televizijske emisije o znanosti gdje je ugostio gotovo sve značajne svjetske suvremene znanstvenike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –