Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marijana Dokoza

Naranyjin plač

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 11/2011.
  • 496 str., meki uvez
  • ISBN 9789533034188
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Elly, lijepa manekenka udaje se za Calvina koji već ima jedan brak iza sebe. Ubrzo ostaje trudna, ali trudnoću mora čuvati. Na prijevremenom porođaju gubi dijete. Spremna je prihvatiti gubitak djeteta, ali ne i način na koji joj je objašnjena njegova smrt... Zbog neprihvaćanja stvarnosti, netipičnog ponašanja za rodilje, šalju je u umobolnicu.

Prvi plač malene Naraniye, nakon što je dospjela u nečije zle ruke, odjekuje kao jeka cijelom pričom.
 
Čudesna priča o ljubavi, mržnji, prijateljstvu, sretnim i nesretnim ljudskim sudbinama, odanosti, otmici vlastita tek rođena djeteta, dobrim i zlim ljudima.

***

Marijana Dokoza rođena je 1978. godine u Galovcu kraj Zadra. Do sada je, pod djevojačkim prezimenom Šare, objavila knjigu poezije "Sjene prošlosti" (Matica hrvatska, Zadar, 2004.) i roman ljubavne tematike "Izgubljeni u ljudskim mislima" (Matica hrvatska Zadar, 2005.). Druga knjiga poezije "Dvorac tajni", objavljena je 2008. godine, pod prezimenom Dokoza, i u izdanju Matice hrvatske. U pripremi joj je i roman "Glas prije buđenja".

Marijana Dokoza živi i stvara u Mainzu u Njemačkoj. Novinarka je inozemnog izdanja Večernjeg lista.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– 5. festival Zagreb, grad poezije –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –