Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arsen Dedić ... (i dr.)

Kino Sloboda

  • Nakladnik: Hrvatski državni arhiv
  • 12/2008.
  • 175 str., meki uvez
  • ISBN 9789536005918
  • Cijena: 200.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Filmska poezija prisutna je na hrvatskom kulturnom prostoru tek nešto kraće od same filmske umjetnosti. Vezana je ponajprije uz pojavu ( i popularnost) filmskih magazina. Sve do pojave Arsena Dedića, domaća kulturna javnost nije bila svjesna da poezija, govorena ili pjevana, može biti vrhunska, a opet svakodnevna.

Prva, i ujedno najslavnija pjesma Arsenove poetske filmoteke, svakako je MODERATO CANTABILE, napisana 1964.. pjevana sve do danas, inspirirana istoimenim filmom Petera Brooka po scenariju Marguerite Duras iz 1960. Godine. Njegova filmska poezija pokriva ono uistinu važno iz povijesti kinematografije, mapirajući temeljno, dovodeći u pitanje nedvojbeno i ironizirajući sigurno.

Knjiga "Kino sloboda", pod uredništvom Daniela Rafaelića, predstavlja Dedićevu intimnu filmsku povijest, odnosno songove i poeziju inspiriranu filmovima u izdanju HDA. U knjizi možete vidjeti filmske plakate kao i raritetne Arsenove crteže.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –