Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomica Šćavina

Koordinate sreće

  • Nakladnik: Planetopija
  • 03/2012.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532572209
  • Cijena: 15.26 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedna od želja svojstvenih svim ljudima jest da pronađu sreću. No krije li se ona u traženju ili prihvaćanju? Je li sreća ono što nam poručuju nasmiješena lica s reklama, ili ona u sebi obuhvaća život u svoj njegovoj šarolikosti - i ono što smatramo sjajnim životnim trenucima, ali i sve ono što se krije u mraku? Je li izlaz u instant rješenjima i vanjskim blagodatima, ili, s druge strane, u odvažnosti potpunog prihvaćanja sebe?

Nakon uspješnice "Unutarnji kompas", Tomica Šćavina, popularna psihologinja i autorica, u "Koordinatama sreće" nastavlja razotkrivati život u njegovim najzanimljivijim aspektima i iscrtavati niti vodilje za sve one spremne za istraživanje prostranstava unutarnjeg svemira. Ističe da su i sva "loša" stanja i emocije sastavni dio života te da gotovo uvijek u sebi kriju neprocjenjivo blago.

Eseji i priče od kojih su sazdane "Koordinate sreće" čitateljima pružaju alate za detekciju životnih zapleta, a interaktivna pitanja i pozivi na promišljanje utiru put osobnom rastu i slobodi.


***

Tomica Šćavina popularna je psihologinja, kolumnistica i autorica. Posvetila se psihološkom radu u području osobnog razvoja unutar kojeg vodi i Terapiju pisanjem. Autorica je "Unutarnjeg kompasa", zbirke eseja i kolumni, te romana "Brod za Lajku".

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman "Brod za Lajku" ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman "Povratak genija" osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman, "Soba na dnu mora", pod radnim naslovom "Ljekoviti rječnik", ušao je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Autorica je i zbirke poezije "Ornamenti pada" i dvije priče za djecu – "Krotitelj oblaka" i "Legenda o ljubavi".

Predaje psihologiju kreativnosti na Sveučilištu Vern, a u Centru za kreativno pisanje vodi psihološko-kreativnu radionicu S one strane pisanja.

Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva slobodnih umjetnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Promocija knjige \"Koordinate sreće\" –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –