Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomica Šćavina

Brod za lajku : Ne posve nemoguća priča iz bliže budućnosti

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 04/2011.
  • 292 str., meki uvez
  • ISBN 9789532223941
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
“Brod za Lajku” je priča o Tamari, studentici psihologije koja nakon obiteljske tragedije postaje opsjednuta smislom svog postojanja.

U potrazi za suvislim odgovorima, u svojoj glavi raspreda ideje o kaosu, vječnosti i ništavilu, dok se u stvarnosti susreće s neobičnom galerijom likova: starcem koji gaji čudnu sklonost prema šampitama i vjeruje u prijenos duše putem pogleda, slikaricom koja voli slikati jednoroge i pećnice, psihijatricom koja psihoanalizira likove iz sapunica, a u normalnim ljudima vidi ludilo.

Na tom putu joj pomaže prijateljica koja je pobornica "kulta sive trenirke", a odmaže kradljivac biti – biće koje stanuje u noćnim morama i stvarima oduzima njihovu bit čineći ih praznim ljušturama bez sadržaja.

***

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i potom se usmjerila na proučavanje različitih metoda osobnog razvoja - od duhovnosti Istoka do psihoterapijskih dostignuća Zapada. Bavi se individualnim i grupnim radom na području osobnog razvoja.

Stalni je suradnik Hrvatskog radija, piše kolumne za časopis Sensa. Njezina prva knjiga, "Unutarnji kompas", niz je eseja u kojima povezuje psihologiju i duhovnost, a objavljivani su u Sensi i na Net.hr-u od 2006. do 2009.

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman "Brod za Lajku" ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman "Povratak genija" osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman, "Soba na dnu mora", pod radnim naslovom "Ljekoviti rječnik", ušao je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Autorica je i zbirke poezije "Ornamenti pada" i dvije priče za djecu – "Krotitelj oblaka" i "Legenda o ljubavi".

Predaje psihologiju kreativnosti na Sveučilištu Vern, a u Centru za kreativno pisanje vodi psihološko-kreativnu radionicu S one strane pisanja.

Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva slobodnih umjetnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –