Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guillaume Musso

Što bih ja bez tebe

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 08/2012.
  • 308 str., meki uvez
  • ISBN 9789533035079
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Koju godinu prije Martin je upravo diplomirao i namjerava postati policijski inspektor dok potajno sanja o spisateljskoj karijeri. Gabrielle je studentica na Berkeleyju. Po završetku ljeta Martin se vraća u Pariz, a rastanak od Gabrielle teško mu pada i ostavlja bolnu uspomenu koja ga progoni.

Martin postaje policijski inspektor i u Parizu pokušava riješiti slučaj krađe umjetnina (kradljivac je neuhvatljivi Archibald McLean) koji ga ga već dulje vrijeme zaokuplja i frustrira. Pokušaj da McLeana uhvati na djelu, u krađi skupocjene Van Goghove slike iz Musée d'Orsay, za Martina završava porazno, i u nastojanju da se iskupi za neuspješnu akciju on slijedi Archibalda u San Francisco.

Gabrielle, Martin i Archibald, sudbinski su povezani, no samo Archibald zna na koji način.

Guillaume Musso, jedan od najprodavanijih suvremenih francuskih pisaca, rođen je 1974. u gradu Antibes na Azurnoj obali. Već svojim prvim romanom, trilerom „Skidamarink“ (2001.) osvojio je francusko tržište a njegovi su romani prevedeni na 36 jezika i prodani u više od 19 milijuna primjeraka. Kao mlad, otišao je u New York i radio razne poslove, zatim se vratio u Francusku i završio studij ekonomije koju i predaje u školi. Nakon prometne nesreće koju je doživio, Mussoa je zaintrigiralo iskustvo bliske smrti i u svojim romanima često preispituje nedokučive igre sudbine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –