Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ratko Bjelčić

P(r)ozornica : (7 teen igrokaza)

  • Nakladnik: Nova knjiga Rast
  • 12/2004.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9532370080
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Igrokazi uvršteni u "P(r)ozornicu (7 teen igrokaza)" zamišljeni su kao tekstualna podloga koja će, ovisno o odabranoj grani dramskog stvaralaštva u kojoj izvođač želi prikazati igrokaz, pred izvođača postavljati određene zadatke ("probleme" na koje će izvođač nailaziti primjenjujući određenu granu dramskog stvaralaštva), te će zahtijevati stvaralačku kreativnost prilagodbe za izvođenje, poput tijesta koje zahtijeva vješte ruke pekara da umijesi slasticu.

Ratko Bjelčić o sebi: Volim tajne! Bez tajni, nema ni čuvara tajni. A ja nisam vješt čuvar, pa često mi povjerena tajna postane javna. Naprosto volim otkrivati tajne. Izdavati ih. Prijatelji su mi prestali povjeravati svoje tajne, a kako sam ovisnik o izdaji, primoran sam ih sam izmišljati i da ih ne zaboravim, zapisivati ih. Zapisane tajne počeo sam izdavati postavši jedan od najizdavanijih pisaca kratkih priča svoje generacije u Hrvatskoj. Proširio sam izdajstvo i na druge književne oblike izdavajući od drame do kolumne: igrokaze (od kojih je jedan uprizoren u Sarajevu), radio-dramske tekstove (od kojih je šest emitirano na Hrvatskom radiju), dramatizacije (od kojih su tri emitirane na Hrvatskom radiju), igrokazne priče (od kojih su osam emitirane na Hrvatskom radiju), fotostripove (od kojih je desetak izdano), prozne knjige za djecu, pjesme (od kojih jednu izvodi ženska rock grupa "Kontesa Nera")...

Kako bih lagodnije mogao izdavati, udružio sam se u strukovne udruge: Društvo hrvatskih književnika, ogranak dramskih pisaca i scenarista Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog centra Međunarodnog kazališnog instituta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –