Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branka Stipančić

Mišljenje je forma energije : Eseji i intervjui iz suvremene hrvatske umjetnosti

  • Nakladnik: Arkzin
  • Nakladnik: Hrvatska sekcija AICA
  • 04/2012.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789536542260
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga eseja i intervjua iz suvremene hrvatske umjetnosti  povjesničarke umjetnosti. Riječ je o devet eseja i osam intervjua koje je autorica vodila s umjetnicima kako bi dokumentirala jedno područje hrvatske suvremene umjetnosti.

Nakon eseja "Riječi i slike" i "Govor tijela", tekstovi o Josipu Vaništi i grupi Gorgona, Dimitriju Bašičeviću Mangelosu, Goranu Trbuljaku, Grupi šestorice autora, Mladenu Stilinoviću i časopisu Maj '75, u knjizi slijede intervjui s Julijem Kniferom, Tomislavom Gotovcem, Goranom Trbuljakom, Daliborom Martinisom, Mladenom Stilinovićem i Vladom Martekom.


***

Branka Stipančić nezavisna je kritičarka, kustosica i urednica. Od 1983. do 1993. radila je kao kustosica u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a od 1993. do 1996. bila je direktorica Soros centra za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Autorica je i urednica knjiga s područja suvremene umjetnosti među kojima su Mladen Stilinović – Sing! (Ludwig muzej, Budimpešta, 2011), Vlado Martek – Poezija u akciji (DeLVe, Zagreb, 2010.), Josip Vaništa – Vrijeme Gorgone i Postgorgone (Kratis, Zagreb, 2007.), Goran Trbuljak (MSU, Zagreb, 1996.), Riječi i slike (SCCA, Zagreb, 1995), Ivo Gattin (MSU, 1992.). Dobitnica je godišnje nagrade hrvatske sekcije AICA za knjige objavljene u 2007. godini.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –