Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
James Joyce Tomislav Torjanac

Mačak i vrag

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Ilustracije: Tomislav Torjanac
  • 11/2011.
  • 17 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531410359
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Znameniti je irski pisac James Joyce 1936. godine svome unuku poslao pismo s duhovitom pričom o stanovnicima francuskog gradića Beaugencyja, koji su široku rijeku Loire morali prelaziti čamcima, sve dok njihov dovitljiv gradonačelnik, uz nevoljku pomoć jednoga mačka, nije uspio nasamariti samoga vraga da im sagradi krasan most.

Nadahnute ilustracije djelo su Tomislava Torjanca, nagrađivanog ilustratora romana "Pijev život" te slikovnica "Djevojčica i div", "Kako živi Antuntun" i "Grga Čvarak".

Punim imenom James Augustine Aloysius Joyce, irski pjesnik, pripovjedač i pisac romana, jedan je od najznačajnijih književnika XX stoljeća, zacijelo najpoznatiji u inovativnim postupcima pripovjedne proze, posebice u stilskome postupku što se naziva "strujom svijesti".

Njegova su najpoznatija djela, zbirka pjesama "Komorna glazba", novele "Dablinci"(1914.), romani "Portret umjetnika u mladosti"(1916.), "Uliks"(1922.) te "Bdijenje nad Finneganom"(1939.).

Tomislav Torjanac (1972.) samostalni je umjetnik – ilustrator. Ilustrirao je i grafički oblikovao brojne naslovnice knjiga, glazbene albume, plakate i slikovnice. Izlagao je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te samostalno u Londonu, Zagrebu, Puli i Ljubljani. Održao je predavanja i predstavljanja u 14 gradova SAD-a, u Londonu te diljem Hrvatske. Godine 2006. pobijedio je na velikom međunarodnom natječaju za ilustriranje romana „Pijev život“ Yanna Martela. Ilustrirano izdanje objavio je britanski nakladnik Canongate Books u rujnu 2007. godine i do sad je izišlo u 11 zemalja. Istom izdanju dodijeljena je prva nagrada na “British Book Design and Production Awards 2008”. U Hrvatskoj je za svoje ilustracije u slikovnicama nagrađen s dvije nagrade “Grigor Vitez”, dvije nagrade “Kiklop” te dvije nagrade “Lice knjige”. Godine 2012. dodijeljen mu je “Grand Prix” na Četvrtom hrvatskom biennalu ilustracije u Klovićevim dvorima, a godine 2015. glazbena nagrada “Porin” za najbolje likovno oblikovanje albuma.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –