Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mile Kekin Tomislav Torjanac

Mala

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Tomislav Torjanac
  • 10/2022.
  • 20 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533139333
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pjesma ili slikovnica?
Čemu isključivost kada može biti jedno i drugo?
Slikovnica i pjesma. Za djecu i odrasle.
Za djevojčice, dječake i one koji se tako osjećaju.
Uz ovakve pjesmoslikovnice zdravije odrastamo.

Autor stihova, glazbenik Mile Kekin, udružio je snage s međunarodno priznatim i višestruko nagrađivanim ilustratorom Tomislavom Torjancem kako bi duhovitim, lako pamtljivim stihovima te izuzetnim ilustracijama potakli na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima za izgled i društveno prihvatljivo ponašanje. 

Slikovnica "Mala" ironično pristupa pritisku kojemu osoba može biti izložena te slavi individualnost i različitost.

Milan Kekin (1971.) diplomirao je germanistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Poznatiji kao Mile Kekin, glazbenik je i glavni vokal grupe Hladno pivo. Osim s grupom nastupa i kao samostalni glazbenik, a glumio je i u televizijskim serijama i na filmu. Mnoge pjesme za koje je napisao stihove – kako one Hladnog piva, tako i one u samostalnoj izvedbi – izuzetno su dobro prihvaćene među publikom i postale su popularne u Hrvatskoj, ali i u zemljama u regiji. U izričaju je izravan, često duhovit, no redovito skreće pozornost na važna pitanja suvremenog društva. Najčešće progovara o ljudskim odnosima i društvenim događanjima koja kritički propituje. Iako smo naviknuti da su „velike i ozbiljne“ teme namijenjene odraslima, Kekin ih, uz promjenu perspektive i medija, sada usmjerava prema djeci, budućim aktivnim dionicima društva kojemu teži, te svoje stihove prilagođava mladoj publici i pretvara u slikovnicu.

Tomislav Torjanac (1972.) samostalni je umjetnik – ilustrator. Ilustrirao je i grafički oblikovao brojne naslovnice knjiga, glazbene albume, plakate i slikovnice. Izlagao je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te samostalno u Londonu, Zagrebu, Puli i Ljubljani. Održao je predavanja i predstavljanja u 14 gradova SAD-a, u Londonu te diljem Hrvatske. Godine 2006. pobijedio je na velikom međunarodnom natječaju za ilustriranje romana „Pijev život“ Yanna Martela. Ilustrirano izdanje objavio je britanski nakladnik Canongate Books u rujnu 2007. godine i do sad je izišlo u 11 zemalja. Istom izdanju dodijeljena je prva nagrada na “British Book Design and Production Awards 2008”. U Hrvatskoj je za svoje ilustracije u slikovnicama nagrađen s dvije nagrade “Grigor Vitez”, dvije nagrade “Kiklop” te dvije nagrade “Lice knjige”. Godine 2012. dodijeljen mu je “Grand Prix” na Četvrtom hrvatskom biennalu ilustracije u Klovićevim dvorima, a godine 2015. glazbena nagrada “Porin” za najbolje likovno oblikovanje albuma.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –