Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Bekim Sejranović ×

Najava • 03.12.2015.

Predstavljanje roman Bekima Sejranovića 'Tvoj sin Huckleberry Finn'

Predstavljanje romana 'Tvoj sin Huckleberry Finn' posvećenog životu na rijeci i Marku Twainu, održat će se u četvrtak 3. prosinca u zagrebačkom Vinyl baru. Roman će predstaviti Bekim Sejranović, Jagna Pogačnik, Borivoj Radaković i Drago Glamuzina.
Najava • 25.11.2015.

Raspored emitiranja: Knjiga ili život (25.11. - 4.12.2015.)

Knjiga ili život uputit će vas u tajne Spikigina - storytelling manifestacije na kojoj pisci pripovijedaju svoje priče, saznat ćete tko je SAE, zaplivati u rijeci Savi s Bekimom Sejranovićem i otkrivati kako se zabavljalo i mučilo političke protivnike, biralo prve misice, proricalo budućnost i ubijalo u Zagrebu s Milanom Vuković Runjić.
Vijest • 24.02.2015.

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

Američki časopis za književnost i kulturu McSweeney's Quarterly objavio je temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković, a objavljeni su tekstovi Gordana Nuhanovića, Tee Tulić, Damira Karakaša, Olje Savičević Ivančević i dr.
Najava • 01.04.2014.

Bekim Sejranović i CMS u Booksi

U utorak, 1. travnja s početkom u 19 sati u klubu Booksa gostovat će Bekim Sejranović te Petra Jurlina i Mirjana Mikić Zeitoun iz Centra za mirovne studije. Razgovor s poznatim piscem predstavlja kraj obilježavanja Tjedna borbe protiv rasizma i rasne diskriminacije kojeg je Centar za Mirovne studije organizirao u Zagrebu, Puli i Splitu.
Najava • 19.12.2013.

Splitska Bookvica : Bekim Sejranović

U posljednjoj ovogodišnjoj Bookvici Patricija Vodopija ugostit će jednog od najhvaljenijih suvremenih pisaca mlađe generacije kojeg podjednako voli i publika i kritika - Bekima Sejranovića. Povod su gostovanju "Sandale", al bit će riječi i autoru samom, o identitetu i autsajderstvu, o urbanom nomadstvu...
Kritika • 08.08.2008.

Bekim Sejranović : Nigdje niotkuda

Priča o nesumjerljivosti patnje bez obzira na njezino porijeklo i prepoznatljivost u vremenu možda je najmoćnija narativno-etička konstanta ovoga romana. Što boli više: saznanje da te partner vara s mjesnim trgovcem, da ti dijete u školu vodi novi tata, da te u vaginu penetrirati smije jedino vlastiti otac dok je za supruga rezerviran anus, umorstvo domovine, jezika, kulture, Koleta, Alije, ili pak sustavno i...
Najava • 24.04.2008.

'Nigdje, niotkuda' u Gostionici Utopia u Splitu

U četvrtak, 24. travnja 2008. na drugom katu splitskog Ghetto cluba u Gostionici Utopia, s početkom u 20.30 sati, održati će se promocija romana: «Nigdje, niotkuda» Bekima Sejranovića (Profil, Zagreb, 2008.). Svoju priču o četiri sprovoda i vjenčanju predstaviti će autor, Bekim Sejranović i promotor, Ivica Prtenjača.
Kritika • 16.04.2008.

Bekim Sejranović : Nigdje, niotkuda

Sejranovićev je roman tužan i sjetan onoliko koliko su to sudbine ljudi koji ni jedno mjesto na svijetu bez rezerve ne mogu nazvati domom, premrežen brojnim smrtima, osjećajem nesigurnosti i straha. To je snažna i neispolirana tjeskobna slika svijeta u kojem je prošlost ušljiva, sadašnjost šugava, a budućnost crvljiva. Ključne točke svakako su prisilne egzil situacije koje ipak ne dopuštaju...