Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Durieux ×

Vijest • 29.02.2008.

Posebna izdanja Durieuxa povodom Leipziškog sajma knjiga

Povodom Leipziškog sajma knjiga 13.-16. 3. 2008. i nastupa Hrvatske kao zemlje gosta, nakladnička kuća Durieux pripremila je: poseban broj časopisa 'Fantom slobode' na njemačkom jeziku, prijevode pisaca iz programa Durieuxa kod njemačkih izdavača kao i posebnu antologija «Nema boga u Susedgradu».
Najava • 15.06.2007.

Konferencija za tisak : Durieux

U petak, 15. lipnja 2007. u 12.00 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se konferencija za tisak koju upriličuje nakladnik Durieux povodom izlaska novih knjiga Tomislava Čadeža «lijecenikatolik.hr», Željka Ivanjeka «Vunderkindova smrt», Željka Kipkea «Figura 17 - Nebo može pričekati» i Faruka Šehića «Hit depo», «Pod pritiskom», «Transsarajevo», «Apokalipsa iz Recycle bina».
Najava • 01.01.1901.

Časopis "Fantom slobode" i Art radionica Lazareti

Književni časopis "Fantom slobode" u izdanju "Durieuxa" i "Art radionice Lazareti" poziva sve zainteresirane da prema vlastitom nahođenju napišu pjesmu, kratki prozni ili kratki dramski tekst pod radnim naslovom: "Dick Cheney - veliki prijatelj naše zemlje i svih njezinih radnih ljudi i građana, kao i čitavoga svijeta" te da svoje literarno (ne)djelo do kraja svibnja pošalju na adresu "Fantom slobode"....
Najava • 24.01.2006.

Ni crven ni mrtav

U utorak, 24. siječnja 2006., u 19.00 sati u prostorijama Židovske općine u Zagrebu (Palmotićeva 16) održati će se književna večer i predstavljanje knjige prof. dr. Steve Juliusa "Ni crven ni mrtav" u izdanju Durieuxa. Riječ je o autobiografiji u kojoj autor donosi iznimno diferenciranu sliku Drugoga svjetskog rata i poratnog vremena na slučaju jedne obitelji hrvatskih intelektualaca.
Najava • 13.12.2005.

Ni crven ni mrtav

U utorak, 13. prosinca 2005. godine u 17.00 sati u Biološkoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održati će se predstavljanje nove knjige u izdanju Durieuxa - "Ni crven ni mrtav". Radi se o autobiografiji prof. dr. Steve Juliusa, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za internu medicinu, člana velikih medicinskih akademija i profesora emeritusa Sveučilišta Ann Arbor, Michigan.
Vijest • 12.12.2005.

Ni crven ni mrtav