Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival slikovnice OVCA U KUTIJI ×

Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Razgovor • 28.09.2016.

Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaey: Za bolji život nije nužno migrirati i otići u drugu državu, nego upoznati sebe

Dječja bi književnost, kao uostalom i svaka prava književnost, sigurno trebala biti angažirana u promoviranju nekih vrijednosti koje su u dnevnoj politici odavno iščeznule, kao što su npr. empatija, solidarnost, moral, obrana ljudskog dostojanstva, odvažnost, sloboda.
Najava • 27.09.2016.

Počinje Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2016.

U utorak 27. rujna u Pazinu počinje prvi Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI na kojem će sudjelovati mnogi inozemni i domaći pisci, ilustratori, prevoditelji i knjižničari. Koji je položaj slikovnice u Hrvatskoj, a koji u Iranu, Kini, Srbiji, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini saznat ćemo u četiri festivalska dana na kojima posjetitelje Festivala čeka mnogo književnih događanja.
Razgovor • 13.09.2016.

Iva Ciceran i Ana Đokić : Želja nam je da Pazin preraste u svjetski centar slikovnice

Ideja je da Pazin preraste u svjetski centar slikovnice, mjesto gdje će se jednom godišnje okupljati pisci, ilustratori, teoretičari književnosti, nakladnici, te svi ostali stručnjaci vezani uz slikovnicu i razmjenjivati svoja iskustva, razgovarati na okruglim stolovima, predstavljati svoje knjige i dogovarati nove, zajedničke projekte.
Najava • 03.07.2014.

Festival slikovnice OVCA U KUTIJI

U Osijeku se od 3. do 5. srpnja ove godine po prvi puta održava Festival slikovnice OVCA U KUTIJI. Program namijenjen kako djeci tako i odraslima, uključuje izložbe ilustracija najrenomiranijih hrvatskih umjetnika, izložbe slikovnica, susrete s ilustratorima i piscima, radionice s umjetnicima, predstave, performanse i brojne druge sadržaje.