Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival slikovnice OVCA U KUTIJI ×

Najava • 09.09.2019.

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji u Pazinu

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se u Pazinu od 9. do 12. rujna 2019. godine. U druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike, a održat će se i akcija 'Slikovnica u izlogu'.
Najava • 10.09.2018.

Treći međunarodni festival slikovnice - Ovca u kutiji 2018.

Treći međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 10. do 14. rujna, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Trstu, Kopru, Umagu, Novigradu, Lupoglavu, Karojbi i Cerovlju. Ovogodišnji Festival predstavilja pisce, ilustratore, pripovjedače i nakladnice iz Venezuele, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.
Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Razgovor • 28.09.2016.

Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaey: Za bolji život nije nužno migrirati i otići u drugu državu, nego upoznati sebe

Dječja bi književnost, kao uostalom i svaka prava književnost, sigurno trebala biti angažirana u promoviranju nekih vrijednosti koje su u dnevnoj politici odavno iščeznule, kao što su npr. empatija, solidarnost, moral, obrana ljudskog dostojanstva, odvažnost, sloboda.
Najava • 27.09.2016.

Počinje Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2016.

U utorak 27. rujna u Pazinu počinje prvi Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI na kojem će sudjelovati mnogi inozemni i domaći pisci, ilustratori, prevoditelji i knjižničari. Koji je položaj slikovnice u Hrvatskoj, a koji u Iranu, Kini, Srbiji, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini saznat ćemo u četiri festivalska dana na kojima posjetitelje Festivala čeka mnogo književnih događanja.