Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Glazba ×

Kritika • 21.08.2023.

Rick Rubin : Kreativni čin

Ignoriramo li ton i New Age vokabular za kojim prečesto poseže, dobit ćemo sasvim zgodan i jednostavno napisan priručnik i self-help knjigu koja ne traži svoju žrtvu (ciljanu publiku) i koja ne cilja na slabosti, već u središte stavlja ne nas (stvaratelje), ne samo umjetnost, nego međusobnu povezanost čovjeka, svijeta ideja i prirode. Ona inzistira da je sve spojeno, da sve jedno je.
Razgovor • 08.12.2021.

Dubravko Ivaniš Ripper : Bez dokolice nema zajebancije

Ne samo da je neophodno da se iz čiste zajebancije baviš pjesmom, nego se uz malo sreće i ona iz čiste zajebancije bavi tobom. Sve kreće iz zajebancije. Nešto si okrenuo naglavačke, nevješto napravio salto, pao na guzicu, razbio si pičku. Ta činjenica da si u centrifugi neprekidne zajebancije, to je naporno i katkad teško prihvatiti. Jer zajebancija često nije zabavna.
Kritika • 31.05.2017.

Matt Thorne : Prince

Thorne je ispisao ozbiljnu glazbenu biografiju, ali postavlja se pitanje koliko tu zapravo uopće ima Princea, biografije. Koliko se netko uopće može ispisati, predstaviti, samo kroz njegovo profesionalno ili umjetničko stvaralaštvo.
Kritika • 23.09.2015.

Simon Critchley : Bowie

Moj prigovor nije usmjeren na način na koji se autor prihvaća Bowiejeve glazbe, već zbog de facto izostanka njegova bavljenja glazbom i gotovo isključivog fokusa na tekst. A uz dužno poštovanje Velikom Umjetniku, da je iza sebe ostavio samo svoje tekstove, ne bi ga se danas više nitko ni sjećao.
Link • 10.02.2009.

Internetski sajt posvećen Tomi Bebiću

Ekipica štovatelja lika i djela Tome Bebića potrudila se osmisliti i pokrenuti web sajt posvećen stvaralaštvu tog ''splitskog Tom Waitsa''.  Stranice su ispunjene sadržajima posvećenim '' čoviku od soli'', jednoj od najzanimljivijih pojava hrvatske glazbene, ali i umjetničke scene čiji je rad nažalost ostao u sjeni svakojakih ''celebrityja'' lišenih iznimna...