Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Klasja Habjan ×

Razgovor • 15.03.2024.

Klasja Habjan : Važno mi je da ilustracija ostane prostor slobode i eksperimenta

Ako crtam za sebe, onda je to neka vrsta terapije i prepuštanja procesu. Kad bi netko pratio moju moždanu aktivnost u tom trenu mislim da bi bila skoro pa mrtva, ne bi je uopće bilo, sve dok ne napravim nešto krivo ili jako dobro, onda se malo upalim i shvatim gdje sam i da je prošlo par sati, a između sam isključena i taj mi je proces ugodan.
Najava • 28.02.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Klasja Habjan i Marija Ott Franolić

Prvi razgovor u sklopu programa 'Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja' održat će se u srijedu 28. veljače u Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu. S ilustratoricom, grafičkom dizajnericom i prvom gošćom programa Klasjom Habjan, razgovara književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.
Vijest • 13.11.2023.

Dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu – Ovca u kutiji 2023.

Proglašenje finalista i pobjednika nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu – Ovca u kutiji 2023., održalo se u u subotu, 11. studenog na Sajmu knjiga Interliber. Ovcu u kutiji stručnog žirija dobila je slikovnica 'Tminice' Igora Rajkija i Klasje Habjan, a Ovcu u kutiji dječjeg žirija dobila je slikovnica 'Moj tata' Marijane Križanović i Željke Mezić.