Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književnost čita znanost, znanost čita književnost ×

Najava • 08.02.2024.

Razgovor o nasilju nad ženama

Druga tribina u ciklusu književnih razgovora 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost bit će o gorućoj i jednoj od najbitnijih tema, nasilju nad ženama. Razgovor o ovoj temi s aktivistkinjom, pjevačicom i voditeljicom, Idom Prester i psihoterapeutkinjom i aktivistkinjom, Anom Pecotić, vodi književnica i urednica Monika Herceg.
Najava • 07.04.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o prostoru

Na tribini 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost' koja će se u petak 7. travnja održati u Booksi bit će govora o prostorima i kako ih je moguće pisati. Prostori su česta tema književnosti, a gosti su ovoga puta Ena Katarina Haler, arhitektica i književnica, i Tomislav Augustinčić, antropolog i etnolog, pjesnik te književni kritičar.
Najava • 21.03.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o kazalištu

Tribina će se baviti ženama spisateljicama i dramatičarkama koje je povijest zaboravila, redateljskim i dramaturškim radom, razlikama u kazališnim i književnim procesima, kazalištem danas i u prošlosti, ženama na kazališnoj i književnoj sceni i njihovoj vidljivosti kao i svim mogućim dodirnim točkama kazališta i književnosti.
Najava • 17.11.2022.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o toksičnim vezama i nasilju

Na novoj tribini 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost' u središtu je interesa knjiga Milice Vučković, 'Smrtni ishod atletskih povreda' i neke teme kojima se ona bavi, a to su nasilje, narcizam, evolucija nasilja, veze između narcisoidnosti i nasilja te postavljanje osobnih granica u takvim slučajevima.
Najava • 22.09.2022.

Književnost čita znanost, znanost čita književnosti: Pričati i pisati o znanosti

Na novoj tribini 'Književnost čita znanost, znanost čita književnosti: Pričati i pisati o znanosti' nastavlja se razgovor o književnosti i znanosti, ovoga puta o prirodnim znanostima. Kako na razumljiv način pisati, ali i pričati o znanosti tema je koju će otvoriti dvoje popularizatora znanosti, Saša Ceci i Bojan Markičević. S njima razgovara Monika Herceg.