Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.11.2022.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o toksičnim vezama i nasilju
Održava se
17.11.2022. u 18h

Na tribini "Književnost čita znanost, znanost čita književnost", koja će se u četvrtak 17. studenog u 18 sati održati u Booksi, ovaj put se o knjigama razgovara kroz prizmu psihologije i psihoterapije.

U središtu je interesa knjiga Milice Vučković, "Smrtni ishod atletskih povreda" i neke teme kojima se ona bavi, a to su nasilje, narcizam, evolucija nasilja, veze između narcisoidnosti i nasilja te postavljanje osobnih granica u takvim odnosima.

Osim navedenih tema otvorit će se i ona kako prepoznati nasilje, pogotovo psihičko, koje je nerijetko zanemareno (jer se nismo još počeli nositi ni s fizičkim), a itekako lako može skliznuti u fizičko te zašto nerijetko upadamo u takve odnose i kako ih na vrijeme prepoznati.

O svemu tome, a kroz prizmu knjige, govore psihoterapeutkinja Ana Perović i Ana Pecotić, edukantica psihoterapije koja nosi i to iskustvo rada sa ženama preko inicijative “Spasi me”, gdje je bila jedna od pokretačica.

Moderira: Monika Herceg

Milica Vučković

Smrtni ishod atletskih povreda

  • Fraktura 04/2022.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584508

Roman 'Smrtni ishod atletskih povreda' Milice Vučković priča je o učenju ljubavi prema sebi samima, iako se tako naizgled ne čini. Ipak, krik koji ostaje s nama nakon ove knjige toliko je snažan da se pitamo kako ne napraviti takve pogreške, kako otići na vrijeme, kako se voljeti dovoljno da zahtijevamo za sebe samo onu ispravnu i potpunu ljubav. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –