Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ludwig Bauer ×

Najava • 04.10.2023.

Zagrebački književni razgovori: 'Povijesni roman u digitalno doba'

Ovogodišnji Zagrebački književni razgovori održavaju se od 4. do 6. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, na temu 'Povijesni roman u digitalno doba'. U okviru Razgovora održat će se i predstavljanje knjiga austrijskih autorica Bettine Balàke i Ljube Arnautović.
Najava • 14.06.2023.

Tribina DHK: Ludwig Bauer

Tribina na kojoj će gostovati Ludwig Bauer održat će se u srijedu, 14. lipnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Lada Žigo Španić razgovarat će s uglednim i višestruko nagrađivanim autorom o njegovu širokom proznom opusu, prevođenju i uređivačkom radu.
Tema • 08.02.2023.

Kako su bajke utjecale na književno stvaralaštvo naših pisaca?

Kreativna mreža objavila je krajem 2021. godine zbirku 'Žene, bajke kraljice' devet hrvatskih književnica koje su udahnule novi život poznatim ženskim likovima iz bajki. Ubrzo je uslijedio i muški odgovor, zbirka 'Bajke, kraljevi, lupeži'. Upitali smo autore/ice zastupljene u obje zbirke da nam odgovore na pitanje kako su bajke utjecale na njihovo stvaralaštvo.
Vijest • 20.10.2022.

Ludwig Bauer dobitnik Nagrade Gjalski za 2022. godinu

Dobitnik Nagrade Gjalski za 2022. godinu je Ludwig Bauer za roman 'Dvostruki život Eve Braun'. Prosudbeno povjerenstvo istaklo je u obrazloženju između ostalog: '...Bauer ima oštro oko za detalj, za tipičnu crtu jednoga vremena i jednoga društvenog ambijenta, te on svome čitatelju nudi slike koje će ovaj lako prepoznati kao dio vlastitoga iskustva'.
Najava • 27.04.2022.

Tribina Razotkrivanje: Ludwig Bauer, Dvostruki život Eve Braun

Promocija romana 'Dvostruki život Eve Braun' Ludwiga Bauera održat će se 27. travnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu u kojem jedan od najplodnijih suvremenih hrvatskih pisaca ispisuje sudbinu generacije rođene 1960-ih, govorit će profesorica Lidija Dujić, urednik Seid Serdarević i Ludwig Bauer.
Najava • 25.10.2017.

Tribina Razotkrivanje : Ludwig Bauer

Tribina Razotkrivanje čiji je gost Ludwig Bauer održat će se u srijedu, 25. listopada u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Povod je tribini novi roman Ludwiga Bauera 'Šoferi', priča iz ranih devedesetih dvadesetog stoljeća, o vozačima ili prevoditelja u snagama Ujedinjenih naroda. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.
Tema • 16.06.2012.

Riječ nakladnika o prijevodu 'Izabranih pjesama' Marine Cvjetajeve

Nije mi namjera polemizirati s gospođom Melitom Jurkotom - jer ne znam ruski. Eventualni odgovor prepuštam prevodiocu. No makar bila u potpunosti u pravu, ipak mi se čini nekako nevjerojatnim da u cijeloj knjizi nema nijedne jedine dobre stranice ni primjera uspješne invencije. Pa čak i ako je tako, jezik gospođe Jurkote smatram pomalo neprimjerenim - pozivati na „malu lomaču" u današnje vrijeme, u...