Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ludwig Bauer ×

Vijest • 19.06.2019.

Nagrade Vladimir Nazor za Danijela Dragojevića i Ludwiga Bauera

Jubilarne 60. državne Nagrade Vladimir Nazor dodijeljene su u utorak na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu. Nagradu za životno djelo na području književnosti dobio je pjesnik Danijel Dragojević, a godišnja nagrada uručena je književniku Ludwigu Baueru za roman 'Muškarac u žutom kaputu'.
Najava • 09.02.2019.

Zagrebačke posvete pjesniku Josipu Severu - Između majmunskih zidova

Josip Sever, pjesnik, prevoditelj i nenadmašni govornik poezije ključna je pojava u životu hrvatske umjetnosti druge polovice 20. stoljeća. Poetsko događanje 'Između majmunskih zidova' građeno je udjelom sjećanja Severovih prijatelja, glumačkog umijeća i filma. U programu sudjeluju Ludwig Bauer, Sanja Pilić, Lidija Dujić i Goran Matović.
Najava • 23.10.2018.

Predstavljanje romana 'Muškarac u žutom kaputu' Ludwiga Bauera

Predstavljanje romana "Muškarac u žutom kaputu' Ludwiga Bauera održat će se u utorak, 23. listopada u Kinu Europa u Zagrebu. O romanu koji propituje prirodu čovjeka, njegove ovisnosti, mane i strahove, govorit će Lidija Dujić, Boris Beck, Seid Serdarević i autor..
Najava • 25.10.2017.

Tribina Razotkrivanje : Ludwig Bauer

Tribina Razotkrivanje čiji je gost Ludwig Bauer održat će se u srijedu, 25. listopada u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Povod je tribini novi roman Ludwiga Bauera 'Šoferi', priča iz ranih devedesetih dvadesetog stoljeća, o vozačima ili prevoditelja u snagama Ujedinjenih naroda. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 01.12.2015.

Promocija novog romana Ludwiga Bauera 'Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek'

Novi roman Ludwiga Bauera 'Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek' – iznimno neobična avantura u koju se upućuju gospodin Kubitschek i pripovjedač Albert Albert, te njegova mačka Mitzi, bit će predstavljen u utorak 1. prosinca u zagrebačkom Velvet caféu.