Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milko Valent ×

Najava • 11.01.2024.

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Pjena za rušenje'

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Pjena za rušenje' održat će se četvrtak, 11. siječnja u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: Milko Valent, Damir Radić i Branko Čegec.
Najava • 28.06.2023.

Milko Valent, rušitelj cenzure u ime umjetničke slobode

Tribina 'Bez cenzure' Društva hrvatskih književnika posvećena je ovoga puta svestranu umjetniku Milku Valentu. Voditeljica i urednica Lada Žigo Španić razgovarat će s nagrađivanim književnim eruditom i rušiteljem tabua o njegovu stvaralaštvu tijekom pedesetak godina, od zbirke 'Leptiri arhetipa' do danas.
Kritika • 30.11.2022.

Milko Valent : Ledene haljine

Siromaštvo, zaključujući na temelju romana, nije naročito interesantno. Ustvari je nepodnošljivo dosadno, ponavljajuće u svojim opskurnim radnjama na koje su njeni protagonisti, pritisnuti materijalnom oskudicom, obično prinuđeni. Utoliko bismo mogli reći da je Valentov stilski plan angažiran: njime uspješno dekonstruira romantičarsku viziju siromaštva koje, dugoročno, ne obogaćuje, već osiromašuje...
Vijest • 18.05.2022.

Laureati 26. Kvirinovih pjesničkih susreta su Milko Valent i Denis Ćosić

Prema ocjeni žirija laureati ovogodišnjih 26. Kvirinovih poetskih susreta su Milko Valent, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu, te Denis Ćosić za zbirku 'Košute su plakale bez rogova', najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, autora do 35. godine starosti.
Kritika • 01.08.2018.

Milko Valent : Otvorena rosa

U četverokutu autorske svijesti, zbilje, lirskog subjekta i jezika i očituje posebnost Valentova pjesništva. Naime, autorska svijest na neki način kontrolira i komentira sve što ulazi u tekst, ona određuje intonaciju i perspektivu kojima se motri zbilja i tretira jezična frazeologija, kojima se motri objekt i svi s kojima se on susreće.
Najava • 20.05.2016.

Zagreb Book Festival : Valent, Nuhanović, Park

U petak, 20. svibnja na Zagreb Book Festivalu očekuje vas program za najmlađe uz predstavljanje autora Svebora Vidmara, dok će se u poslijepodnevnim satima održati tribina o irskoj borbi za neovisnost te predstavljanje novih knjiga Milka Valenta i Gordana Nuhanovića. U večernjem programu gostuje renomirani irski autor David Park.
Najava • 27.01.2016.

Predstavljanje pjesničke knjige Milka Valenta 'Pustinja'

Milko Valent predstavit će svoju jedanaestu knjigu pjesama 'Pustinja' u srijedu 27. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će govoriti Miroslav Mičanović i Milko Valent, a pjesme interpretirati dramska umjetnica Dunja Sepčić.