Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milko Valent ×

Kritika • 01.08.2018.

Milko Valent : Otvorena rosa

U četverokutu autorske svijesti, zbilje, lirskog subjekta i jezika i očituje posebnost Valentova pjesništva. Naime, autorska svijest na neki način kontrolira i komentira sve što ulazi u tekst, ona određuje intonaciju i perspektivu kojima se motri zbilja i tretira jezična frazeologija, kojima se motri objekt i svi s kojima se on susreće.
Vijest • 06.07.2018.

Milko Valent dobitnik književne Nagrade 'Tin Ujević' za 2018. godinu

Prosudbeno povjerenstvo Društva hrvatskih književnika, u sastavu: Ernest Fišer, Lada Žigo Španić i Stipe Čuić, odlučilo je jednoglasno Nagradu "Tin Ujević" za najbolju zbirku pjesama, napisanu na hrvatskom jeziku i objavljenu u razdoblju od svibnja 2017. do svibnja 2018. godine, dodijeliti Milku Valentu za knjigu 'Otvorena rosa'.
Najava • 14.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Otvorena rosa' Milka Valenta

Predstavljanje nove knjige Milka Valenta 'Otvorena rosa' održat će se u srijedu 14. veljače u Klubu Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti Milko Valent, Damir Radić, Davor Šalat i Drago Glamuzina. U glazbenom dijelu programa nastupa rock-grupa Otvorena rosa.
Najava • 10.01.2018.

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Otvorena rosa'

Predstavljanje nove knjige pjesama Milka Valenta 'Otvorena rosa' održat će se u srijedu 10. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Damir Radić i Lada Žigo Španić. Pjesme će interpretirati dramska umjetnica Dunja Sepčić.
Najava • 05.10.2016.

Milko Valent dobitnik prve Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira u srijedu, 5. listopada prvu svečanu dodjelu Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića. Dobitnik nagrade vrijedne 50.000,00 kn je Milko Valent za roman 'Umjetne suze'.
Vijest • 10.06.2008.

Nova besplatna knjiga: roman 'Clown' Milka Valenta

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta "Besplatne elektroničke knjige" novi naslov: roman "Clown" Milka Valenta. Knjigu je 1988. godine u tiskanom obliku objavio Izdavački centar Rijeka. Trenutno je na stranicama projekta dostupno 80 naslova.
Vijest • 27.06.2007.

Nove besplatne knjige: proza Irene Lukšić i poezija Milka Valenta

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige dva nova naslova: zbirku priča "Krvavi mjesec nad Pompejima" Irene Lukšić i zbirku poezije "Jazz, afrička vuna" Milka Valenta. Prozu Irene Lukšić objavila je 2002. godine nakladnička kuća Ceres, a Valentovu poeziju 2001. godine Naklada MD. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta...
Vijest • 12.12.2006.

Tri nove besplatne knjige: Pašić, Roško i Valent

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tri nove besplatne elektroničke knjige: "Ovdje, gdje prestaje more i zemlja čeka" Vojina Pašića, "Paranoidnije od ljubavi, zabavnije od zla" Zorana Roška i "Al-Gubbah" Milka Valenta. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 50...