Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milko Valent ×

Najava • 14.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Otvorena rosa' Milka Valenta

Predstavljanje nove knjige Milka Valenta 'Otvorena rosa' održat će se u srijedu 14. veljače u Klubu Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti Milko Valent, Damir Radić, Davor Šalat i Drago Glamuzina. U glazbenom dijelu programa nastupa rock-grupa Otvorena rosa.
Najava • 10.01.2018.

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Otvorena rosa'

Predstavljanje nove knjige pjesama Milka Valenta 'Otvorena rosa' održat će se u srijedu 10. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Damir Radić i Lada Žigo Španić. Pjesme će interpretirati dramska umjetnica Dunja Sepčić.
Najava • 05.10.2016.

Milko Valent dobitnik prve Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira u srijedu, 5. listopada prvu svečanu dodjelu Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića. Dobitnik nagrade vrijedne 50.000,00 kn je Milko Valent za roman 'Umjetne suze'.
Najava • 20.05.2016.

Zagreb Book Festival : Valent, Nuhanović, Park

U petak, 20. svibnja na Zagreb Book Festivalu očekuje vas program za najmlađe uz predstavljanje autora Svebora Vidmara, dok će se u poslijepodnevnim satima održati tribina o irskoj borbi za neovisnost te predstavljanje novih knjiga Milka Valenta i Gordana Nuhanovića. U večernjem programu gostuje renomirani irski autor David Park.
Najava • 31.03.2016.

Predstavljanje pjesničke zbirke 'Pustinja' Milka Valenta

U četvrtak, 31. ožujka u 18 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se predstavljanje knjige 'Pustinja' poznatog književnika Milka Valenta, njegove jedanaeste pjesničke zbirke.
Vijest • 12.12.2006.

Tri nove besplatne knjige: Pašić, Roško i Valent

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tri nove besplatne elektroničke knjige: "Ovdje, gdje prestaje more i zemlja čeka" Vojina Pašića, "Paranoidnije od ljubavi, zabavnije od zla" Zorana Roška i "Al-Gubbah" Milka Valenta. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 50...
Najava • 18.05.2006.

Zero spektakl u Booksi!

Sutra Zero dolazi u Booksu. A s njim i Milko Valent, kontroverzni umjetnik hrvatske književnosti, te njegov Plaidoyer po pički (internacionalni naziv: Plaidoyer per Pussy). Ukratko, "Zero" je ultimativna dramska trilogija sastavljena od drame "Gola Europa" (premijerno izvedna u zagrebačkom HNK na Sceni Habunek 2003.), vesele tragedije "Ground Zero Aleksandra" i dramskog spektakla "Plaidoyer po pički", a iz...