Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Krleža ×

Najava • 02.07.2020.

9. Festival Miroslav Krleža – Ništa nas ne smije iznenaditi

U okviru 9. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će izloženi Krležini rukopisi i strojopisi te tiskana izdanja pojedinih autorovih djela. Festival Miroslav Krleža održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda, a tradicionalni Doručak kod Krleže bit će u kazališnoj kavani Kavkaz.
Najava • 04.07.2018.

Izložba Krležinih rukopisa u NSK

U okviru programa 7. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će postavljena jednodnevna izložba 'Krležini rukopisi'. Na otvorenju će u srijedu 4. srpnja o Krleži, njegovu radu i značaju govoriti Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek te Irena Galić Bešker.
Najava • 14.10.2016.

Predstavljanje Balada Petrice Kerempuha na njemačkom jeziku

Predstavljanje prvog cjelovitog prepjeva Krležinih Balada Petrice Kerempuha na njemački jezik (Die Balladen des Petrica Kerempuh) održat će se u petak, 14. listopada Društvu hrvatskih književnika. Sudjeluju: Boris Perić, Tomislav Pletenac, Davor Šalat i Viktor Žmegač.
Kritika • 27.09.2015.

Miroslav Krleža : Bela, dijete drago - pisma

Dinamika ovih pisama sadrži sve što bi ona i trebala imati, od sitnih životnih detalja pa do dijeljenja informacija koja se nikad ne bi drugdje i mogla zapisati osim u pismu, a da tekst zadrži svoj smisao.
Najava • 30.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Mnogopoštovanoj gospodi mravima'

Predstavljanje do sad neobjavljenih razgovora s Miroslavom Krležom iz pera Miloša Jevtića objedinjenih u knjizi  "Mnogopoštovanoj gospodi mravima", održat će se u predvorju Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, u utorak, 30. lipnja 2009. godine u 20 sati. U predstavljanju sudjeluju: Miloš Jevtić, Miljenko Jergović, Nenad Rizvanović i Rade Šerbedžija.